Wpis z mikrobloga

#ror #rails #webdev #programowanie #rails4

jakis prosty sprosob na komentarze do posta? powiedzmy robie komentarz i do niego chce miec odpowiedzi, wczesniej robilem to z Ancestry tak jak tutaj i dzialalo

http://railscasts.com/episodes/262-trees-with-ancestry

lecz w rails4 nie chce mi dzialac, bo niby wszystko dziala ale nie segreguje w odpowiedniej kolejnosci odpowiedzi :/ wszystko po prostu co nowe dodaje sie na samym dole obojetnie czy to odpowiedz czy nowy komentarz :/

moze jest jakis latwiejszy lub lepszy sposob lub jakos latwy sposob jak mozna to naprawic? :/ zeby to zaczelo z rails4 dzialac :D
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Hauleth: wot :D mam chyba najnowsze, nei wiem jak nowsza wersje zrobic, po prostu mam chyba wersje 2 czy cos ta co mi sie instalowala z gemow i updejtowalem i wszystko co robilem i co moglem, pozniej nawet nie wiem o co chodzi z tym ticketem D: ja raczej na poczatku zabawy z railsami jestem bo ostatnio powiedzmy chorowalem :D trzeba jak krowie na rowie tlumaczyc mi :D dlatego uzywam
  • Odpowiedz
@porque: Chodzi czy na GitHubie zgłosiłeś swój błąd. Pokaż

Gemfile
, a przynajmniej linijkę, w której załączasz Ancestry. Dodatkowo IMHO zagnieżdżanie komentarzy to nienajlepszy pomysł.
  • Odpowiedz
@Hauleth: to jak mowie :D jak mozesz dac mi linka do czegos latwego jak zrobic takie komentarze :D cos typu mikroblog :D w latwy sposob etc :D wiesz ze post i do niego odpowiedzi sa, tamto mi tak dzialo czy tez jak robilem cos ala blog to swietnie to dzialalo w artykulach :D no i dlatego chcialem to uzyc :D ale szukam lepszych alternatyw jak cos masz to moge sprobowac
  • Odpowiedz
  • 0
@Hauleth: tam stronę podałem wyżej jak ściągniesz source i weźmiesz tam masz message after czy cos takiego to tam jest cały kod ja swoje zrobiłem w tym stylu tak samo tylko z rails 4 i zamiast message nazwałem inaczej ale jak cos wrócę do doku to mogę podesłać
  • Odpowiedz
@porque: To zostaje Ci zgłoszenie buga na GH. Jeśli jeszcze nigdy tego nie robiłeś to zacznij od założenia konta a potem możesz go zgłosić na stronie projektu.
  • Odpowiedz