Wpis z mikrobloga

Pytanie z #programowanie #programista15k #androidstudio
Jestem lvl 38. Ostatni raz programowałem zegarek w Pascalu w technikum, a wcześniej balon na c64 :)
Coś tam umiem pogrzebać w plikach różnych i raczej łatwo łapie sprawy związane z IT.

Czy jest sens aby rozpocząć przygodę z nauką tworzenia aplikacji android? Czy już tylko do piachu?
Jeśli na piach za szybko, to polecacie od czego zacząć? Może jakiś kurs?

Sprecyzuję, że nie myślę raczej o karierze w tej branży, a bardziej o tworzeniu swoich rzeczy, bo pomysłów na apki to mam pełną głowę. Nie mam za to kasy na ich realizację w innych firmach.
Wszelkie uwagi mile widziane. Śmieszkowe też, ale wole poważne :)
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@kwahu666_ponownie: wg. wykopu to jesteś dinozaur, życie po 30 nie istnieje ( ͡° ͜ʖ ͡°)
A odpowiadając na pytanie, to jakbyś chciał zostać lewandowskim to mogłoby być ciutkę za późno ale na inne rzeczy to myślę, że nie koniecznie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@kwahu666_ponownie: zacznij od youtube jak ci podpasuje wideo to leć w wideo jak nie to spróbuj książki a najlepiej wszystkiego po trochu, najlepsze są kursy gdzie widać efekt na końcu - czyli np działająca aplikacja która robi listę TODO
  • Odpowiedz
@kwahu666_ponownie: jak chcesz byc programistą to znajdź odp. na pytanie od czego zacząć w google. Jak znajdziesz zamiast pytać tutaj to już dobry znak. A wtedy to cóż, "prędko do roboty jeb**e nieroby" jak śpiewał Kazik. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@kwahu666_ponownie: musisz znać jeden język programowania i umieć na poziomie baaardzo ponadprzeciętnym rozwiązywać problemy algorytmiczne i każda duża firma weźmie Cię z chęcią. Tylko do tego drugiego trzeba mieć wrodzoną zdolności i potrenować regularnie z pół roku
  • Odpowiedz
@ajgoron: jak pisałem wyżej źle zadałem pytanie chyba. Zacząłem od szperania w googlu, ale szybko okazało się że trzeba wybrać w czym się będzie pracowało. Dlatego pytam od czego zaczać i w czym pracować
  • Odpowiedz
@kwahu666_ponownie: no to oczywiście, ze jest sens. Nie ma granicy. Rysykujesz tylko tym, ze najwyżej uznasz, ze to nie dla Ciebie. Tym bardziej, ze nastawiasz sie na realizacje swoich projektow. Zeby nie tracic kasy zaczalbym od materialow na YT i blogow. Wyszukaj "android deceloper roadmap 2021" i bedziesz wiedzial wszystko.
  • Odpowiedz