Aktywne Wpisy

Emerald84 +37

denazyfikacja +92
W systemie kaucyjnym największym nieporozumieniem jest to, że po oddaniu butelek dostaje się ten taki paragon z podsumowaniem odzyskanej kwoty, więc w skali całego kraju takich paragonów drukuje się całe sterty. Przecież to jest jest jakiś absurd kompletny, nie wiem dlaczego nikt nie porusza tego tematu bo to chyba najbardziej pokazuje nieudolność tego całego systemu xD Tyle lat się mówi że barwniki stosowane w paragonach są szkodliwe dla ludzkiego zdrowia i środowiska
źródło: image_picker_D8C362DB-2DBD-44BF-8D60-C8DEA6B37336-16151-0000027096A4FF38
Pobierz

Mam mały problem i szukam najlepszego rozwiązania, mianowicie przesyłanie nazwy usera w URL - jeden z klientów userów tworzy na zasadzie "domena\username". Wcześniej załatwiałem to w taki sposób:
const userName = encodeURIComponent(this.username as string);No ale \ wiadomo, że w JS służy jako escape przez co encodowanie sie nie udaje. Jak ugryźliście taki temat?
Może pomoże
źródło: comment_16359503942El5QnznYLKjzInRRjYW5y.jpg
Pobierza jak \ jest po prostu wprowadzony z jakiegos inputu to to jest zwykły znak a nie żaden escape character
startDownload(filename: string, type: DownloadType): void {const userName = encodeURIComponent(this.username as string);
window.open('${ApiEndpoints.DOWNLOADS}/${userName}/${type}/${filename}');
}
No ale to wciąż nie załatwi błędu bo metoda encodeURIComponent zwróci błąd jak natrafi na \
źródło: comment_1635951446Q0Sv43VWzzkMo6bXqZBWb3.jpg
Pobierz