Aktywne Wpisy
PrawaRenka +507
#usa
Demontaż NATO i oddanie Polski pod wpływy rosyjskie to uczciwa cena za ból d--y lewactwa ehhh
Demontaż NATO i oddanie Polski pod wpływy rosyjskie to uczciwa cena za ból d--y lewactwa ehhh
Skopiuj link
Skopiuj linkWykop.pl
zastanawia mnie fenomen rosnących wymagań na juniora w #it w #programowanie. Rozumiem, że chąc się przebranżowić, czy nawet będąc na studiach kierunkowych i chcąc zdobyć pierwszą pracę, wypada coś umieć. Weźmy taki #frontend. Kiedyś wystarczył html css JS, by dostać pracę. Teraz już wymagają bibliotek, a wymagania wciąż rosną. Oprócz małego procenta geeków ile samemu się człowiek nauczy? A pracy w zespole, komunikacji to nawet geek geniusz się nie nauczy w swojej piwnicy. W moim zawodzie też przychodzą ludzie po różnych kursach, studiach (w tym podyplomowych) a w pracy są zagubione i nie wiedzą co robić, gdy przychodzi co do czego. Mało efektywna jest praca we własnym zakresie. Można nabyć podstawy, ok, ale niewiele więcej. Gdzie tu porównywać jakąś względnie prostą stronkę czy aplikację z konkretnym rozbudowanym projektem w pracy? To dwa różne światy
#przemyslenia #programista15k #pracbaza #korposwiat
Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
ID: #617817cb0c44dc000ab161bf
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: Eugeniusz_Zua
Przekaż darowiznę
@FortunaHej: spoko mordeczko, możesz się próbować tak dowartościować, ja nie potrzebuje :)
@WypadlemZKajaka: Moje "dowartosciowanie" nie ma kompletnie nic wspolnego z twoim brakiem wiedzy.
@AnonimoweMirkoWyznania: kiedyś na juniora zgłaszali się ludzie których to trochę jarało i coś kojarzyli, teraz 200 cv to piekarze i inni ludzie co po 10 latach w zupełnie innej branży zrobili bootcampa i chcą na juniora. :)
@underneath: To po co chciałaś się pchać w testowanie? Też przecież nic nie wiesz. Mniej hipokryzji, więcej pokory.
Zaakceptował: Eugeniusz_Zua
Ciekaw jestem kiedy ten trend się odwróci i zaczną spadać te wymagania, bo w końcu ludzi się tyle
To trochę tak jakbym dostała deva do zespołu i on powiedziałby, że CRUDa to mi napisze ale w żadne cloudy czy CI/CD nie będziemy się bawić bo to nie jego działka.
Nawet mi was nie żal ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Zaakceptował: Eugeniusz_Zua
Jaki trend? Przecież 90% ludzi dobijających się do IT nie ma nawet B1 i jak na rozmowie proponujesz przejście na angielski to jest panika i przerażenie XD
Wymagania są w zasadzie takie jakie były, po prostu kiedyś było mniej chętnych i brano każdą małpę. Zmieniło się jedynie to, że teraz bierze się małpę z minimalnym zainteresowaniem tematem.
Przecież te wszystkie marudy nawet podstaw nie przerobiły. Widziałam to u siebie w