Wpis z mikrobloga

@Szczesliwy_chlopiec_z_GULAGU: początkowo w 2019r, gdy zacząłem inwestować, to w ramach akcji #zbieramnatesle chciałem uzbierać potrzebne ~250k i zakończyć akcje.

W między czasie Tesla znacząco rozwinęła system Full Self Driving. Dużo wolniej to idzie niż Elon miał nadzieje, ale w mojej ocenie nadal mają największą szansę by zgarnąć większość rynku. Do tego doszły Humanoidalne Roboty Tesli... które początkowo dla wszystkich było pośmiewiskiem, a lada moment zaczną pracować w fabrykach.
  • Odpowiedz
@elo_: musisz otworzyć konto u brokera, najtańsze kupowanie akcji i najbardziej bezproblemowe (wysyłają pit) masz w polskim xtb
  • Odpowiedz
>Myślę, że akcje mogą jeszcze zrobić 10x w najbliższych paru latach.

Dzięki to kupię. Myślałem, że zostałem na peronie.

@przegro_pisarz: jeżeli przekonało Cię zdanie losowego mirka z internetu, to przemyśl dokładnie temat inwestowania. Nawet jeżeli tak by się stało, że akcje firmy wzrosną kilka razy, jest duża szansa, że w między czasie zanurkują kilkadziesiąt procent.

jeżeli nie rozumiesz fundamentów.. to sprzedaż w najgorszym momencie, gdy zaczniesz panikować.
  • Odpowiedz
@anonimowy_programista: ile inwestowałeś na swoim samym początku, i ile w wątku zbierania na tesle?

chciałbym właśnie dorzucać 500-800zł miesięcznie, które nie są "niezbędne" w moim portfelu i obracać nimi, tutaj kolega polecił XTB, własnie zakładam tam konto

polecasz jeszcze inne strony? np binance zeby bardziej przy krypto
  • Odpowiedz