Aktywne Wpisy
smuteczek2000s +71
Siemano,
miłego poniedziałku i oby nie był frustrujący. Pamiętajcie też, że praca to 1/3 dnia, sen to 1/3, no i zostaje 8 godzin... wykorzystujecie je dobrze (。◕‿‿◕。)
Oglądam Cesarzowa Sisi - ktoś poleca dobre kostiumowe z dobrymi wątkami tamtych czasów?
#atencyjnysmuteczek
miłego poniedziałku i oby nie był frustrujący. Pamiętajcie też, że praca to 1/3 dnia, sen to 1/3, no i zostaje 8 godzin... wykorzystujecie je dobrze (。◕‿‿◕。)
Oglądam Cesarzowa Sisi - ktoś poleca dobre kostiumowe z dobrymi wątkami tamtych czasów?
#atencyjnysmuteczek
Masz poczucie, że marnujesz życie?
- Tak. 54.4% (560)
- Nie. 23.6% (243)
- Nie myślę o tym. 22.0% (227)
#tosty #gotujzwykopem #kulinaria #pytaniedoeksperta
co polecacie wrzucic do tostow? jakies proste skladniki
co polecacie wrzucic do tostow? jakies proste skladniki
Obecnie 434k PLN na plus.
#gielda #tsla
W między czasie Tesla znacząco rozwinęła system Full Self Driving. Dużo wolniej to idzie niż Elon miał nadzieje, ale w mojej ocenie nadal mają największą szansę by zgarnąć większość rynku. Do tego doszły Humanoidalne Roboty Tesli... które początkowo dla wszystkich było pośmiewiskiem, a lada moment zaczną pracować w fabrykach.
U mnie trochę niższy kapitał, ale plus 70k cieszy podobnie.
jak sie kupuje akcje? jest jakis portal, na którym można sobie kupować/sprzedawać akcje?
Dzięki to kupię. Myślałem, że zostałem na peronie.
@justlogin: dopowiem może jeszcze w paru słowach.
Wyznaczanie sobie celów moim zdaniem jest ogromnym błędem w inwestowaniu. Według mnie właśnie dlatego, tak wiele osób ma kiepskie wyniki na
@przegro_pisarz: jeżeli przekonało Cię zdanie losowego mirka z internetu, to przemyśl dokładnie temat inwestowania. Nawet jeżeli tak by się stało, że akcje firmy wzrosną kilka razy, jest duża szansa, że w między czasie zanurkują kilkadziesiąt procent.
jeżeli nie rozumiesz fundamentów.. to sprzedaż w najgorszym momencie, gdy zaczniesz panikować.
@anonimowy_programista: MaPan może jakieś materiały o komercyjnym wykorzystaniu, znam temat tylko z YT filmów bardziej promujących niż realnych wykorzystań.
Pozdrawiam i z Bogiem
chciałbym właśnie dorzucać 500-800zł miesięcznie, które nie są "niezbędne" w moim portfelu i obracać nimi, tutaj kolega polecił XTB, własnie zakładam tam konto
polecasz jeszcze inne strony? np binance zeby bardziej przy krypto
@elo_: słowo "grać" od razu mi odpala czerwoną lampkę. Jeżeli ktoś postrzega inwestowanie jako granie, to jakoś nie wróżę mu sukcesów. Ale to jest temat na dłuższą wypowiedź.