Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 87
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

ale kolega ma rację, takie brudasy ze wschodu jak p0lacy nie powinni wchodzić w życie cywilizowanych narodów zachodu lub wielkiego narodu żydowskiego

@kozackikozak: Dlaczego obrażasz swój naród i jednocześnie siebie? Wynika to z kompleksu niższości, czy masz jakieś problemu natury psychicznej? Pytam poważnie, bez sarkazmu.
  • Odpowiedz
@Mukkadun: Uroczo się rozprułeś jak ci się "argumentacja" oparta na jednym słowie z losowego artykułu którego nawet nie przeczytałeś posypała ( ͡° ͜ʖ ͡°)

A o udziale słowian w zachodniej kulturzy był cały poprzedni wpis na który jedyne co byłeś w stanie wydukać to powyższy "argument"

Z fartem przyjacielu.
  • Odpowiedz
@Mukkadun: obawiam się że jak odsiejesz wycieczki osobiste i generalne p---------e to niewiele poza tym jednym argumentem zostaje ¯\_(ツ)_/¯

Ale dam ci szanse na rehabilitacje. Dawaj te "niejedyne" argumenty które przeoczyłem to z chęcią się odniose.
  • Odpowiedz
obawiam się że jak odsiejesz wycieczki osobiste i generalne p---------e

@Towarzysz_Moskvin: ale mowa tu o moich komentarzach, nie Twoich.

Ja tu tylko pojawiłem się, bo przewróciłem oczami na widok odcinania Słowian od... W sumie od kogo? Od reszty? A dlaczego by nie odciąć ludy Hiszpanii i Portugalii, przecież mieli między innymi "tylko" epizod ze statkami na morzu po co to halo, to nie byli prawdziwi biali
  • Odpowiedz
Jeżeli wykażesz choć jeden epizod z historii słowiańszczyzny mający choć w połowie taki efekt na kulturę, filozofię, ekonomie czy postrzeganie siebie oraz świata przez Europe (z litości pomijam efekt globalny) to wszystko odszczekuje.

@Towarzysz_Moskvin: mam 5min w kolejce, więc łap: odbicie Konstantynopola z rąk Arabów przez Słowiana Południowego kniazia Terweła wielotysięczną armią bulgarsko-slowianska, powstrzymanie ekspansji Arabów na Europę (znowu bronienie zachodniej europy ze wschodu). Teraz do nogi, szczeku szczeku i
  • Odpowiedz
@Mukkadun: No cóż widać że zrozumoenie prostego zabiegu jakim jest przyłożenie pewnej narracji stosowanej wobec ludów które miały mniejszy wpływ na kształt historii świata do słowian powoduje incydent kałowy u pewnych ludzi którzy to nie są w stanie znieść dysonansu poznawczego ¯\_(ツ)_/¯

Ale widzę że dzielnie googlałeś i wysmarzyłeś kolejny "argument" więc pomine tą twoją wcześniejszą sraczke i się do niego odniose.

odbicie Konstantynopola z rąk Arabów przez Słowiana Południowego kniazia Terweła
  • Odpowiedz
Jeżeli wykażesz choć jeden epizod z historii słowiańszczyzny mający choć w połowie taki efekt na kulturę, filozofię, ekonomie czy postrzeganie siebie oraz świata przez Europe (z litości pomijam efekt globalny) to wszystko odszczekuje.

@Mukkadun: sam stawiasz warunki, których nie respektujesz, jesteś człowiekiem bez honoru, rozmawiać dalej nie mam celu. Do budy.
  • Odpowiedz
@Mukkadun: Twierdzisz że udział kikuset zaciężnych Bługarów w nękaniu Arabów pod koniec jednego z kilkudziesięciu oblężeń Konstantynopola które zostało w sumie rostrzygnięte kilka miesięcy wcześniej posiadało choć w połowie taki efekt na dzieje i kulturę Europy jak odkrycia geograficzne Hiszpanów i Portugalczyków?

Wow! XDDDDDDDDDDDDDDDD

Weź ty się lepiej chłopie poważnie nad stanem własnej wiedzy zastanów. Serio.
  • Odpowiedz