Wpis z mikrobloga

Kontynuacja tego wpisu

https://www.wykop.pl/wpis/61121419/krakowska-sie-robi-na-razie-trwa-osuszanie-a-za-ja/

I tego

https://www.wykop.pl/wpis/61148451/kontynuacja-tego-wpisu-https-www-wykop-pl-wpis-611/

Krakowska jest prawie gotow. Brakuje doslownie 60g ubytku masy i może jeszcze pare godzin podwedzania na zimno.

Jednak jak wiadomo, najtrudniejsze jest czekanie, więc zdjalem małego batona w celu odbycia testów. Test odbyty, kiełbasa jest pyszna.

#gotujzwykopem #wedzenie #diy
Pobierz
źródło: comment_16349033037SubZfC35c8Da5KBO1QmmD.jpg
  • 9
@ozyrus: ok to leci tak:

Mieso dobieramy wedle tego jakie mamy tzn. czy boczek ma dużo tluszczu czy mniej, i ile wyjdzie z rozbiorki innych czesci, ale proporcje wyjsciowe to:

1kg wieprzowina kl. 1 pozyskana ze schabu i z łopatki w proporcji 1:1
1kg wieprzowina kl. 2 (boczek, podgardle)
0.7kg wieprzowina kl. 3 pozyskana z rozbioru łopatki plus reszta z golonki.

Do tego dajemy 16g peklosoli na każdy kilogram miesa.

Przyprawy: