@mariecziek no ale ja go nie przekreślam, bo przecież bardzo poważnie myślę nad przesiadką, Linux to wspaniała sprawa ogółem. I w Windowsie to plug and play też nie jest zawsze. Ale w 90% przypadków. I tak, ja sobie ogarnę drukarkę, skaner czy jakieś urządzenia sieciowe w 5 minut, ale pan Mariusz Pękała, lat 35, pracownik biurowy klikający na co dzień w excelu? Jemu to zajmie więcej niż 5 minut, albo w
no np tym ze słuchawki bezprzewodowe do windowsa podłączam od buta. Słuchawki bezprzewodowe pod ubuntu podlaczalem tydzien, kopałem na forach, instalowałem pakiety, robiłem w k---ę rebootow i dopiero zadzialalo. A po którymś wyłączeniu i włączeniu komputera znowu się s---------o :)
@wykopranger: przypomniałeś mi walkę o możliwość drukowania w kolorze na lexmarku Czarno biały działał, kolor niestety nie. Nawet urządziłem małe igrzyska komu się to uda zrobić na ubuntu 16.2. Działało
@John_archer: ma racje, tylko nie dodal najwazniejszej czesci, czyli to, ze "prawdziwe" uzywanie komputera to nie jest przegladanie facebooka albo granie w gierke, tylko zastosowania profesjonalne, czyli tam gdzie pracuje większość komputerów
@Piastan: heh, musiałem googlować co to znaczy. Marginalne znaczenie jak dla mnie, sam korzystając z linuxa ubuntu/mint/elementary(w sumie jeden pies z tego co wymieniłem) nie spotkałem takiego problemu o którym mówisz. Bardziej boli brak dedykowanych aplikacji np. Photoshop/etc. Jeszcze jakieś pomysły w czym może linux przeszkadzać w ramach najzwyklejszego korzystania z przeglądarki www?
@lukaszwasyl pisałem, w niczym. Ale większość użytkowników robi bardziej zaawansowane rzeczy niż obsługa przeglądarki, nie będąc przy tym na tyle zaawansowana żeby radzić sobie z problemami na jakie natkną się używając Linuxa, bo nie potrafią nawet obsłużyć terminala.
@werdenOo: Linux jest gituwa, mam minta i jest wygodniejszy do codziennego użytkowania od Windowsa 8 i 10 + nie włącza się pół dnia. Właściwie to przestałam używać windowsa poza grami.
Ale jestem zdania, że jak ktoś jest średnio obcykany z komputerami, to Linux może być problematyczny, np. nie zainstalowałabym go swoim rodzicom
@lukaszwasyl: Oczywiście, i to nie raz. Do teraz problem ze słuchawkami bluetooth jest nierozwiązywalny i żaden użytkownik na forach czy na wykopie nie był mi w stanie pomóc. Na Windows i MacOS nie było z nimi problemu. Szkoda czasu na system, w którym błahe problemy wymagają godzin siedzenia na forach i wklejania niejasnych dla laika skryptów.
@variss: Zawsze słyszę ten sam argument, rozumiem go, wiem że występuje ale sam się z nim nie spotkałem eh. Zarówno na ubuntu/mint/elementary nie miałem problemu z urządzeniami peryferyjnymi.
p0lski szon usuwający Instagrama po tym jak wyciekły jej maile z Epsteinem i teraz cały świat wie że jej "ciężką pracą", którą dorobiła się sławy było zwyczajne ku***nie się. ( ͡°͜ʖ͡°) #heheszki #epstein
źródło: comment_1634861576LsryuPX32PmHBicIArhy8k.jpg
Pobierz@wykopranger: przypomniałeś mi walkę o możliwość drukowania w kolorze na lexmarku
Czarno biały działał, kolor niestety nie. Nawet urządziłem małe igrzyska komu się to uda zrobić na ubuntu 16.2.
Działało
Komentarz usunięty przez autora
Komentarz usunięty przez autora
Ale jestem zdania, że jak ktoś jest średnio obcykany z komputerami, to Linux może być problematyczny, np. nie zainstalowałabym go swoim rodzicom