Aktywne Wpisy
Wracam do wyzwania #zmiensiezchlopem Chlopskie cele na wrzesien:
- nie kupowac slodkich napojow/slodyczy ( zjesc moge, ale nie moge kupic)
- zrzucic wage do 90kg ( jestem ok 94 teraz)
- regularnie robic cwiczenia od fizjo
- zaczac sie uczyc pytona
- nie zostawac w pracy dluzej niz te 8h ( czasem sie o--------m,przez co zostaje dluzej zeby nadrobic). Bede nastawiac alarm.
- nie kupowac slodkich napojow/slodyczy ( zjesc moge, ale nie moge kupic)
- zrzucic wage do 90kg ( jestem ok 94 teraz)
- regularnie robic cwiczenia od fizjo
- zaczac sie uczyc pytona
- nie zostawac w pracy dluzej niz te 8h ( czasem sie o--------m,przez co zostaje dluzej zeby nadrobic). Bede nastawiac alarm.
pekas +76
Gdybyście mieli do wyboru praktycznie od razu po szkole wyjechać za granicę i tam się wszystkiego uczyć, zaczynając od jakieś prostej pracy magazynowej za minimalną, z czasem uczyć się języka, zdobyć lepszą pracę, może jakieś studia lub kursy. Albo zostać w Polsce i tutaj pójść na studia lub zdobyć jakieś doświadczenie pracując też na start praktycznie za minimalną w jakimś mieście wojewódzkim to co byście wybrali i dlaczego?
#praca #pracbaza #emigracja #studia #kiciochpyta #gownowpis #samorozwoj #rozwojosobisty
Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
ID: #61701d8a820612000add84f0
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: sokytsinolop
Wesprzyj projekt
@paniejanuszu: No wiesz, dla pewnej części osób studia w Polsce też są wyzwaniem, żeby zdać semestr, albo napisać pracę magisterską, a co dopiero zrobić to samo w obcym języku. Może z tymi studiami to zaszalałem, ale na pewno po jakimś czasie zrobiłbym jakiś dodatkowy kurs, który podwyższyłby moje zarobki.
@PiotrFr: Tak jak wyżej, no i nie chciałbym do końca życia robić na magazynie, więc jakaś mobilizacja by była.
@kuddelmuddel: Dawno wyjechałeś? I od czego zaczynałeś, a gdzie mniej więcej jesteś teraz?
@lukasa: W sensie byłeś, czy
Zaakceptował: LeVentLeCri
Aktualnie część z nich pracuje w obsłudze klienta z domu dla firmy w Irlandii. Teraz nie dość że pracują z domu w Polsce to całkiem dobrze zarabiają w euro. Natomiast jeden kumpel po prostu wrócił i pracuje na magazynie na pół
@lukasa p--------e być z bogatego domu ( ͡° ͜ʖ ͡°)
ZauroczonaLoszka: Wydaje mi się, że mieli już wypracowaną tam emeryturę, więc wrócili do Polski znów się tutaj osiedlić, wybudować dom i można spokojnie dociągnąć w mało wymaganej pracy do emerytury.
@kuddelmuddel: Niemiecki na C1 to ładny wynik, gratulacje!
lulilajamsterdam: Jadąc do Niemiec mógłbym wybrać między dwoma opcjami, jedna taka że wyjechałbym ze znajomym (gdzieś bliżej granicy tak do 300km od domu, bo on by zjeżdżał co weekend), lub druga dostać od innego znajomego wsparcie (na południu Niemiec, ponad 700km od domu i tutaj musiałbym sam wynajmować bo kolega z pierwszej opcji nie mógłby tak daleko jechać) w postaci polecenia agencji z której on jak i poprzedni z jego otoczenia robili i są/byli zadowoleni do tego pomoc w ogarnięciu jakiegoś mieszkania itd. No i tutaj są znów dwa problemy. Pierwszy to jakbym jechał z kolegą to z tego co słyszałem trzeba mieć pozwolenie na pobyt i pracę czyli Aufensthaltserlaubinis czy jakoś tak, więc wątpię że coś załatwię na własną rękę, tym bardziej że nie znam niemieckiego, a problem po drugiej stronie jest taki, że musiałbym sam wynajmować mieszkanie (nie chcę z obcokrajowcami mieszkać, a tym bardziej z rodakami), więc koszty utrzymania rosną... Pozwolę sobie do tej wypowiedzi zawołać eksperta @fajnypierozek zapewne wie lepiej na temat przyjazdu.
@EdgyCaesar97: Ale do UK mnie nie wpuszczą, tym bardziej
Komentarz usunięty przez autora