@winsxspl: Nikt kogo znam nie kupuje dla lansu tylko dlatego ze woli sprzęt Appla do profesjonalnej pracy. Ostatni raz produkty jabłka dla lansu kupowało się chyba z 10 lat temu gdy był mało jeszcze w Polsce popularne.
@Foxington: nope, Brazylię od dawna p------o z cenami Appla, o tym głównie jest artykuł z którego wziąłem screena bo zaskoczyła mnie wysoka pozycja Polski.
@Foxington: nie, gigantyczne podatki od elektroniki robią swoje. Dlatego jak lecisz do Brazylii to zabierasz swoje lekko używane PS3/XBOX i sprzedajesz z przebiciem
@oink_oink: swoją drogą widziałem kiedyś materiał Amerykanina mówiącego, że go bardzo wysoki Vat zdziwił w Europie - 16proc chyba - ciekawr jakby do PL przyjechał albo na Węgry xD
W Polsce jesteśmy bogaci, wiec nas stać.
źródło: comment_1634686509abm3JyjX1FaFpEqY4QHkV4.jpg
Pobierz46 sek. via iOS ( ͡º ͜ʖ͡º)
Ja nie wiem kto kupuje ich sprzęt w tej cenie, naprawdę, chyba tylko ci co patrzą na znaczek
@Foxington: nie, gigantyczne podatki od elektroniki robią swoje. Dlatego jak lecisz do Brazylii to zabierasz swoje lekko używane PS3/XBOX i sprzedajesz z przebiciem
@Foxington: tylko musi być lekko porysowana, bo inaczej uznają za nową i będzie oclona.
źródło: comment_16347062874FAjOjRx2ogqGACcPdI0xF.jpg
Pobierzźródło: comment_1634707255FpcXoijuHwxfqy6AHX3vUm.jpg
PobierzPoza tym: 1899GBP => 2622 USD, więc owszem, taniej niż w PL, ale nie drastycznie.