Wpis z mikrobloga

• 14
Widać, że to nie ta sama bańka co w 2017 roku. Wtedy na tagu co kilka minut nowy wpis, a teraz? Jeden na kilka godzin.

Świat poszedł do przodu, wyruchani w 2017 roku zapomnieli o temacie lub spłacają kredyt gotówkowy.

Przypomni im się w listopadzie i grudniu.

#bitcoin #kryptowaluty
  • 32
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@kamil-wasniewski: Niezupełnie, bo ten, z którym to słowo kojarzymy jest tożsamy z samozadowoleniem, a ja się wtedy wyruchałem w pupę na (prawie) sześć BTC do tyłu i około (EDT) 120 do przodu. ( ͡º ͜ʖ͡º)

"Gdzie ja bym dzisiaj był.."
  • Odpowiedz
@rysiekryszard: To teraz wyobraź sobie, że ja wchodziłem mniej wiecej przy 5700, jako kompletny w temacie laik i mimo swoich codziennych prawie błędów obserwowałem, że ilość pieniędzy na koncie rośnie. Byłem do tego stopnia głupi, że nie rozumiałem iż gdy BTC rośnie, a ja siedzę w altach rozliczanych przez niego, to gdy ich kurs do niego spadał, nie traciły na wartości w dolarach, tylko w BTC, a ja panikowałem jak
  • Odpowiedz
@Zayebiosaurus-Rex: Siema zajebiozaur, stęskniłem się ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Byłem do tego stopnia głupi, że nie rozumiałem iż gdy BTC rośnie, a ja siedzę w altach rozliczanych przez niego, to gdy ich kurs do niego spadał, nie traciły na wartości w dolarach, tylko w BTC, a ja panikowałem jak dzieciak, bo wszedłem zdecydowanie za grubo (jak to ja). Zrozumiałem swój błąd po największych wzrostach, gdy straciłem prawie 6 BTC, które
  • Odpowiedz
@To_The_Moon: Cześć, panie w drodze na księżyc. ( ͡º ͜ʖ͡º)

Nie szalej, naprawdę. Niepopełnij moich niegdysiejszych błędów. Nie pozówl emocjom tobą sterować, bo skończysz jak ja wtedy i doskonale wiesz, że nie strata tych pieniędzy cię dotknie, ale wieczne przyglądanie się temu, co byś miał, gdybyś tych błędów nie popełnił. Uwierz mi, gdy dziś patrzę na kurs Cardano, to wiem, że już nigdy się z
  • Odpowiedz
@elementarz1: Nie pamiętam dokładnie, ale był to mniej więcej listopad-grudzień 2017. Myślę że około 13-17k$ za jedno BTC. Czyli powiedzmy, że kupiłem wtedy ADA za 30k$ i uciekłem z rynku na chwilę zanim wystrzeliło około sześćdziesiąt razy. Dziś to jest ponad sto razy.
  • Odpowiedz
@Zayebiosaurus-Rex: nie łapię chyba. btc od wtedy zrobiło x3.6 a ada x100. Czyli wyszedłeś z btc do cardano, a potem do fiatów? No ale to była realizacja zysków z btc więc po co poprzed transakcje z cardano? Czy przewidujesz, że pod koniec wzrostów btc, np. w grudniu, też money popłynie do altów i warto w nich siedzieć do końca?
  • Odpowiedz
@elementarz1: Nie zrozumiesz co ja narobiłem. Sypiałem po dwie-cztery godziny na dobę, tak byłem posrany. Gdy ja spałem, moja baba musiała kursu pilnować i budzić mnie, gdyby coś się mocno zaczeło dziać. Odwaliło mi. Włożyłem wtedy z fiatów tyle, że miałem 6BTC. Część włożyłem w Einsteinium, część w Cardano (według własnej intuicji), część w jakieś powerledger i jakieś inna gówna jak Verge. Niestety nie kumałem tak podstawowej rzeczy, że gdy
  • Odpowiedz
@elementarz1 teraz to już siedź do końca hossy i sobie realizuj zyski, jak alty wystrzela. Na przyszłość polecałbym trzymać zdecydowana większość kapitału w BTC, nie ma co się tak stresować.

Jak przegapisz hossę na bitku, to trzymasz i będziesz miał za 4 lata jeszcze więcej w $, jak przegapisz na altach, to niestety często będzie rekt -95%
  • Odpowiedz