Wpis z mikrobloga

@Ethernit: myślałem, że młodzi ludzie dzięki internetowi ogarną, że to jest jakiś cyrk, ale wolą poczytać onet/wp/interię na zmianę i weryfikują wszystko czytając factchecki xD może z braku czasu albo wygodniej jest ze świadomością, że wszyscy wysoko postawieni chcą dla ciebie dobrze
  • Odpowiedz
@Ksemidesdelos: Osobiście nie odczułem, by w 2019 było już głośno o covidzie. Ale tak, słyszałem już wtedy, były jakieś doniesienia. Z tym że brzmiały dla mnie równie abstrakcyjnie, co niusy w stylu "astronomowie wykryli asteroidę która może uderzyć w Ziemię" - coś tam, gdzieś tam, napomknęli, przeczytałem, życie toczy się dalej. Plus na kwestie nowych wirusów byłem szczególnie przeczulony bo pamiętam próby nakręcania szopki z świńską/ptasią grypą.
  • Odpowiedz
@gharman: przed swietami bożego narodzenia 2019 juz mialem rozkminy że u nas swieta a chińczyki tam chorują ( ͡° ͜ʖ ͡°) może jeszcze nie bylo bardzo glosno ale juz sie o tym mówiło, wtedy to jeszcze nie był covid tylko 2019-nCoV
  • Odpowiedz
@gharman: a znalazł byś gdzieś ten film z zamknięcia Wuhan? krążył w styczniu 2020, jak zaspawali chińczykom drzwi w mieszkaniach i wszyscy darli się przez okna na całe osiedle, tysiące ludzi wrzeszczało, nie mogłem już potem tego znaleźć, mocno przerażający był ten film
  • Odpowiedz
Politycy wszystkich krajów grzecznie czekają, aż nowa choroba swobodnie dotrze do ich krajów. Pierwsza czerwona lampka, że coś jest nie halo.

@Ethernit: a nie wpadles na to ze wczesniej tez mialy byc pandemie ale cos nie pyklo i nie bylo? Zamkniecie kraju to nie jest zamkniecie drzwi do klatki schodowej.
  • Odpowiedz
Obserwacja z boku tego szaleństwa mnie najpierw załamała, a potem sprawiła, że stałem całkowicie obojętny na to co się dzieje. Strach i panika to najgorsze co może spotkać społeczeństwo. Na szczęście nie mieliśmy jeszcze okazji zobaczyć ich pełni potencjału.
  • Odpowiedz
Że szczepionki nie sprawią, że wirus zniknie.

@Ethernit: widać to po liczbie hospitalizacji i stopniu wyszczepienia w poszczegolnych regionach w naszym kraju xD szuraj dalej xD
  • Odpowiedz
  • 0
No mi się wydaje że ten cyrk już się powinien skończyć. Ale coś jeszcze widocznie zostało zagrożonych 90 latek. Ratujmy je jeszcze ostatnie kilka lat.
  • Odpowiedz