Wpis z mikrobloga

@bialegomisa: wystarczą 3 podstawowe ułożenia, skończyłem, nie skończyłem. Warto je znać. Tak samo jak rodzaj i ułożenie sztućców na stole oraz kieliszki. Do czego służą. W naszym kraju jest to słaba wiedza a przecież to kilka prostych rzeczy do zapamiętnia. Potem śmiesznie jest jak statystycznie Polacy z zastawą przy stole mają doczynienia na weselu. I każdy nerwowo rozgląda się na co tyle widelcy i wokoło talerza( ͡° ͜ʖ
  • Odpowiedz
@m0rgi: w sumie w Technikum na 3 klasę cała klasa wybiera specjalizacje - przynajmniej u mnie tak było. Demokracja pełna gębą, wybrali kelnera mimo że część wolała dietetyka. :/

To tak samo jak z językiem. Miałem mieć francuski, to dowalili nam niemiecki i tylko ja protestowałem. A jak weszli nowi i ten sam cyrk odwalili to szybko znalazł się nauczyciel francuskiego bo swiezaki cała klasa się zbuntowali.

@bialegomisa:
  • Odpowiedz
@troglodyta_erudyta: wyatarczy znać te 3 podstawowe ułożenia. Tzn. Skonczyłem, nadal jem, czy ewentualnie amerykański styl- bo hest wygodny dla obsługi.

Oczywiście uwagę werbalnie można i nawet należy zwracać i nie jest to nic złego wręcz przeciwnie. Natomiast wciąż stosuje się ten układ "niesmakowało" w takich przypadkach jak wystawne kolacje wieczorowe, okolicznościowe obiady czy kolacje przy okazji formalnych spotkań w zorganizowanych do tego jednorazowych miejscach.
Jest to po prostu taki niemy
  • Odpowiedz