Wpis z mikrobloga

• 1
Gdzie tu wlać płyn do prania? I od razu drugie i trzecie pytanie:
Jak piorę czarne bokserki, czarne skarpetki i wrzucę biała koszulkę od wf, to będzie szara? (Ogólnie nie zależy mi na niej, byleby była czysta)
Jak prać skarpetki to na lewej czy prawej stronie i wrzucać je luzem? Czy może jakoś inaczej to się robi?

#rozowepaski #izkierkanadzieji #studbaza
izkYT - Gdzie tu wlać płyn do prania? I od razu drugie i trzecie pytanie:
Jak piorę c...

źródło: comment_1633962689KxE3kvy6e7bRAwQDErM1rb.jpg

Pobierz
  • 19
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Wykop Mobilny (Android)
  • 5
@izkYT: od prawej masz przegródki kolejno na proszek/płyn na pranie wstępne, na płyn do płukania i ostatnia na proszek/płyn na pranie główne. Więc jeżeli nie wybierzesz programu z praniem wstępnym to dajesz do tej z lewej strony plus ewentualnie płyn do płukania do środkowej.

Z białymi jest tak, że przy takiej konfiguracji to ci raczej zafarbuje na szarą. Ze skarpetkami c--j czy na prawo czy lewo ja daję tak jak
  • Odpowiedz
@izkYT: Też mi się to wali zawsze ale chyba do lewej płyn. Jak wypierzesz koszulkę z czarnymi rzeczami to jest ryzyko że będzie mieć inny odcień albo plamy. Ja skarpetki piorę normalnie na prawą stronę i luzem, ale są takie specjalne woreczki materiałowe do prania to możesz też tam wrzucić jak masz xd
  • Odpowiedz
@izkYT:
z lewej proszek/płyn do prania
na środku płyn do płukania
skrajny prawy to pranie wstępne, jak nie korzystasz to wywalone j---a
jeśli koszulka albo skiety nie farbują to koszulka będzie biała
obojętne na której stronie będą- i tak się wypiorą
  • Odpowiedz
@izkYT: wymyj tę szufladkę, bo pawia się chce puścić jak się na to patrzy.
Środek do prania do tej największej, płyn zmiękczający do tej kolorowej

Żeby nie pofarbowało kup w rossmanie szmatki wychwytujące kolor i można mieszać ciuchy (uwaga - jak coś turbo mocno farbuje, to szmatka nie rozwiąże problemu, więc rzeczy np. z dżinsu pierz osobno).
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@izkYT: co do prania białego z ciemnymi to po czasie jasne ubrania szarzeją i nic na to nie poradzi. Skarpetki na prawej stronie, luzem.
  • Odpowiedz
@izkYT Taki "kwiatuszek", to pojemnik na płyn więc lejesz w środkowy.

Skarpetki najlepiej na lewej, jednak nie musisz, byleby wszystkie na tej samej. Możesz sobie sprawić woreczki na pranie, fajna sprawa
  • Odpowiedz
@izkYT Tylko płyn zmiekczajacy, bo proszek to na lewo (ja i tak sypie do bębna pod pranie). Jak używasz płynu zamiast proszku (nie chodzi o zmiekczajacy), to też na lewo (ja też leje do bębna pod pranie, bo wtedy nie ma problemu z resztkami)
  • Odpowiedz
@izkYT: jak chcesz żeby ubrania ladnie pachnialy to jakeis 15 minut przed końcem prania wlej ten plyn do plukania do tej środkowej przegrody. Ja tak zawsze robią i pachną zajebiście. Złoty Lenor robi robote
  • Odpowiedz
Gdzie tu wlać płyn do prania?

@izkYT: do przegródki z oznaczeniem II, czyli pierwszej z lewej. Tylko potrzebujesz założyć taką blokadę na płyny, bo inaczej wszystko wycieknie zanim zamkniesz szufladkę i woda tego nie wymyje. Jak nie masz tej blokady to lej od razu do bębna, tylko upewnij się że używasz programu bez prania wstępnego.
GwaltowneWypaczenieCzasoprzestrzeni - > Gdzie tu wlać płyn do prania?

@izkYT: do p...

źródło: comment_1633980244kDFfL5YgkGAiWG0ASN009s.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz