Aktywne Wpisy
psiversum +113
Polski YouTube to jest mega syf. Kto to ogląda? Przecież te wysrywy nie mają żadnej wartości. Nawet te niby zabawne nie są wcale śmieszne i znacznie bliżej im do żenady. A już o kabaretach i standuperach nie ma co się rozwodzić.
Mam w subskrypcjach kilka polskich kanałów, prawdziwe perełki i cieszę się, że znam więcej języków niż ojczysty. Nawet ten durny, brzydki i zepsuty angielski się przydaje, bo znacząco powiększa pulę kanałów,
Mam w subskrypcjach kilka polskich kanałów, prawdziwe perełki i cieszę się, że znam więcej języków niż ojczysty. Nawet ten durny, brzydki i zepsuty angielski się przydaje, bo znacząco powiększa pulę kanałów,
ShinpuTokubetsu +762
Anegdota. W robocie pracowała z nami w zespole taka starsza (ok. 60 lat) "supervisor" jak to się ładnie nazywa w korpo teraz. Któregoś razu ktoś zagaduje, że bierze z żoną kredyt na mieszkanie.
A ona, że ohoho bardzo się dziwi, że ludzie teraz tak się zadłużają. Ona z mężem nigdy nie miała kredytu i swój obecny dom pobudowali za gotówkę, a i działkę też za gotówkę. No, ale do tego trzeba ciężkiej
A ona, że ohoho bardzo się dziwi, że ludzie teraz tak się zadłużają. Ona z mężem nigdy nie miała kredytu i swój obecny dom pobudowali za gotówkę, a i działkę też za gotówkę. No, ale do tego trzeba ciężkiej
Nie jestem #antynatalizm, nie obchodzi mnie czy ktoś planuje dzieci czy nie. Czy jak później je zrobi to w domu będzie patologia czy nie. Dzieci nie chce mieć, bo po pierwsze kosztują. Zarabiam średnio. Jako singiel wydaje o wiele mniej niż zarabiam, jakbym miał rodzinę to już byłoby gorzej. Wiadomo utrzymanie dziecka sporo kosztuje + musiałbym ogarnąć jakis samochód, który w dużym mieście jest kulą u nogi.
Po drugie "zamiast uchylić nieba dziecku" to wolę sobie uchylić nieba xD. Po co miałbym spędzać 20-30 lat, żeby komuś było dobrze zamiast poświęcić ten czas, żeby mi było dobrze?
W pracy kobiety po 30 wyzywają mnie od "Piotrusia Pana", ciągle gadają o dzieciach. Samotne matki jeszcze gorzej, jakby to los je poszkodowal, a nie one same swoimi decyzjami.
#dzieci #rodzice #przemyslenia
Klasyka, ludzi piecze że ktoś ma lepiej, i są świadomi, że podjęli złe decyzje to robią wszystko by innym życie obrzydzić i ściągnąć ich na swoją drogę porażki. Jak w tym kawale o Polakach gotujących się w kotle w piekle.
@derton778: brzmi jak groźba
@derton778: elegancko
@derton778: Fascynujące, ale nie używaj tego tagu we wpisie, który właściwie nie ma z nim nic wspólnego.
@derton778: Ludzie bezmyślnie powtarzają slogany i słowa. Nie należy tego brać poważnie. Ale czasem warto zapytać "a co męczysz się z dzieckiem? Jest ci ciężko?" I poczekać na odpowiedź. Albo zapytać " Ale co zobaczę jak założę rodzinę? " ( ͡° ͜ʖ ͡°)