@Kieres: kapusta kiszona drobno posiekana, ogórki kiszone, ser. Opcji jest wiele :) Polecam kapustę kiszoną (odciśniętą) do tego ogórka drobno posiekanego, zmieszać z mielonym, doprawić wg uznania i potem uformować w roladki, potem zawinąć je w szynkę parmeńską, zapiec i pod koniec pieczenia posypać serem ^^ DELYSZYS
@Kieres: 1.Starte na grubych oczkach pieczarki, można przesmażyć wcześniej jak Ci się chce, ale niekoniecznie. Wymieszać z masa na mielone. 2. To standard, ale mi się zdarzało zapominać we wczesnych latach kariery kury domowej: namoczona bułka, albo bułka tarta+woda. Sprawia, ze są lekkie i puszyste. 3. Czosnek i majeranek. Zmieniają smak zupełnie 4. Panierka z bułki tartej vs. bez panierki - inny smak. 5. Nadziac
Komentarz usunięty przez autora
1.Starte na grubych oczkach pieczarki, można przesmażyć wcześniej jak Ci się chce, ale niekoniecznie. Wymieszać z masa na mielone.
2. To standard, ale mi się zdarzało zapominać we wczesnych latach kariery kury domowej: namoczona bułka, albo bułka tarta+woda. Sprawia, ze są lekkie i puszyste.
3. Czosnek i majeranek. Zmieniają smak zupełnie
4. Panierka z bułki tartej vs. bez panierki - inny smak.
5. Nadziac
Bułka na zewnątrz, do środka czosnek, szalotka, majeranek, musztarda francuska.
@kazdyorzechtakjakmoze: zamiast tego, mokra bułka do środka. Po usmażeniu nie trzeba podduszac, wiec pozostaną chrupiące z zewnątrz.