Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 29
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

döner kebap


o umlaut raczej z Turcji albo Polski nie pochodzi...

@Zordon_: Doner kebab (also spelled döner kebab) (UK: /ˈdɒnər kɪˈbæb/, US: /ˈdoʊnər kɪˈbɑːb/; Turkish: döner or döner kebap [dœˈneɾ ceˈbap]) is a type of kebab, made of meat cooked on a vertical rotisserie.[1] Seasoned meat stacked in the shape of an inverted cone is turned slowly on the rotisserie, next to a vertical cooking element. The operator uses a knife to
  • Odpowiedz
@Zordon_: Trochę tak trochę nie, to jest jakby doner kebab i faktycznie jest najbardziej popularny w Turcji. Jest tez jego wersja w tortilli i to właśnie zbliżony do naszego tylko z dużymi kawałkami warzyw, moim zdaniem dużo lepszy niż te polskie.
Jak cos to mam przepis na takiego jak na zdjęciu od znajomego szefa kuchni z Turcji tylko znalezienie dobrego mięsa w Polsce graniczy z cudem.
  • Odpowiedz