Wpis z mikrobloga

@efceka: zauważyłem, że z czasem coraz mniejszą uwagę przywiązuje do tego co ktoś gada. I zastanawiam się, czy to ze mną zaczyna być coś nie tak (problemy z koncentracją) czy jednak z ludzmi (#!$%@?ą o jakiś gównach, że aż się słuchać odechciewa). I później się kończy właśnie tekstem ala @szmektalekawurst:
  • Odpowiedz
  • 18
@efceka Strasznie mnie to #!$%@? jak opowiadam komuś coś, albo odpowiadam komuś na coś i ta osoba zaczyna klikać coś w telefonie, przestaję słuchać i na końcu odpowiada j/w bo ofc nie słyszała co mówiłem. Jakby komuś napluć w twarz. Czy tak trudno powiedzieć "poczekaj chwile muszę coś sprawdzić/odpisać", przecie nigdzie się nie pali, wole chwile poczekać niż mówić jak debil do powietrza. Teraz jak ktoś zaczyna patrzeć w telefon to po
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 5
@Wojtkov: Ja po prostu przestaję w tym momencie mówić. Nawet nie kończę myśli, tylko urywam wypowiedź jak tylko to zauważę, choćby i w połowie zdania, wręcz trochę teatralnie.

Często słyszę wtedy "Muszę tylko jedną rzecz sprawdzić, ale mów, ja Cię cały czas słucham", na co spokojnie odpowiadam "Luzik, nie spieszy mi się, poczekam :)". Wtedy ta osoba czuje większą presję, żeby telefon odłożyć i robi to o wiele szybciej niż przy
  • Odpowiedz