@ProfesorBigos: juz w przykladzie na pep musieli sie posunac do gownokodu by usprawiedliwic to cos xD sterowanie logika słownikami ktos tam dobrze przyćpał
mądre głowy siedziały nad tym długi czas, żeby zaproponować jakieś rozwiązanie
@aseeon_: Na pewno mądre, tylko coraz częściej są na nie narzekania, że nie bardzo mają wizję na przyszłośc tego języka. Python robi się powoli takim zbiorowiskiem różnych pomysłów, które akurat się uwarzyły twórcom. Raz asynchronika, innym razem typowanie, raz obiektowe generatory klas, innym razem funkcyjny walrus, teraz imperatywny match. Trochę tak wszystko na jedną kupę.
czy też przetwarzaniem bardzo zmiennych danych wejściowych o nie-stałym formacie.
@aseeon_: niestety ale wydaje mi się że jest the other way z efektem krugera i macham do ciebie z drugiej strony a ty slinisz sie do wszystkich nowinek.
Jak klasa Point2D ktora podali jako przyklad do parsowania to przyklad danych wejsciowych o nie-stalym formacie (wogole jest cos takiego lol? jak dane nie wpadaja w schemat to ida na odrzut albo
@aseeon_: https://github.com/markshannon/pep622-critique jak bedziesz chcial to ci rozpisze jak sie powinno rozbic ten przyklad z Point() bo przyjmowanie na interfejsie n typów i robienie tam switcha i otuputu to imho gwalt na solidzie (funkcja jednoczesnie segreguje i coś po tej segregacji robi, a mozna zwyczajnie odpytac sie jakiejs struktury o fabryke dla danego typu i ja uruchomic)
#python #programowanie
Komentarz usunięty przez moderatora
@aseeon_: Na pewno mądre, tylko coraz częściej są na nie narzekania, że nie bardzo mają wizję na przyszłośc tego języka. Python robi się powoli takim zbiorowiskiem różnych pomysłów, które akurat się uwarzyły twórcom. Raz asynchronika, innym razem typowanie, raz obiektowe generatory klas, innym razem funkcyjny walrus, teraz imperatywny match. Trochę tak wszystko na jedną kupę.
@aseeon_: niestety ale wydaje mi się że jest the other way z efektem krugera i macham do ciebie z drugiej strony a ty slinisz sie do wszystkich nowinek.
Jak klasa Point2D ktora podali jako przyklad do parsowania to przyklad danych wejsciowych o nie-stalym formacie (wogole jest cos takiego lol? jak dane nie wpadaja w schemat to ida na odrzut albo
jak bedziesz chcial to ci rozpisze jak sie powinno rozbic ten przyklad z Point() bo przyjmowanie na interfejsie n typów i robienie tam switcha i otuputu to imho gwalt na solidzie (funkcja jednoczesnie segreguje i coś po tej segregacji robi, a mozna zwyczajnie odpytac sie jakiejs struktury o fabryke dla danego typu i ja uruchomic)