Wpis z mikrobloga

#spotify #problem

Mirki, mam problem, aktywowałem sobie free miesiąc z spotify. Jak wiadomo trzeba podać dane karty. Ogólnie to chciałem potestować appke na telefonie, więc miałem zamiar anulować suba, lecz zdeczka sie zagapiłem bo termin miną wczoraj, i zgodnie z umową zabrali mi 20zł z konta. Jednak tych 20zł tam nie było ( ͡° ͜ʖ ͡°) Przyszedł mi sms że nie można wykonać operacji płatności kartą więc nie zostanie wykonana(no shit sherlock) No i dalej mam premium O.o kasa nie znikła bo nie miała jak być pobrana. I tu się rodzi pytanie, czy jak teraz anuluje to mają prawo/ściągną mi tak czy inaczej tą kase? czy mogę anulować i nie mogą już zabrać tych 2 dyszek jak anuluje? bo jak i tak mają zabrać to już sobie miesiąc jeszcze poużywam po co mam anulować :P
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@kulisz: Nie ma takiej opcji. Płatność kartą działa 0-1 albo pieniądz idzie, albo nie. Błąd po stronie Spotify, bo powinni zrobić blokadę na koncie na te 20 zł wtedy kolega @zlotybin: nie mógłby tych 20 zł wydać i tyle.

Podobnie można wywałować Facebooka na reklamach. Podpina się płatność przez paypal i odpala reklamy na FB, po czym od razu po odpaleniu reklam odpinasz z PayPala nr karty ;)
  • Odpowiedz
@zlotybin: Powinieneś widzieć to w zakładce "blokady na rachunku" jeśli tam wisi 20 zł, to znaczy, że sobie zabrali, ale nie zaksięgowali. Jeśli tam jest pusto, to nikt nic nie może Ci zabrać. Tylko na wszelki wypadek odepnij kartę od Spotify ;)
  • Odpowiedz
@zlotybin: Spotify jest bardzo liberalne, dlatego jeżeli nie może podjąć środków z konta, to przez bodaj 7 albo 14 dni będzie próbowało cyklicznie podjąć kwotę ponownie,oczywiście przez ten czas wciąż będziesz miał dostęp do muzyki. Ot, stoją frontem do klienta... Oczywiście nie naliczą dodatkowych opłat gdy odepniesz kartę kilka dni po terminie bez regulowania nieopłaconego okresu.
  • Odpowiedz