Aktywne Wpisy
Napedikr +1059
Ktoś mi powie dlaczego pomimo skumulowanej prawie 50% inflacji, nikt nie planuje waloryzacji kwoty wolnej od podatku oraz progu podatkowego w tym kraju? To jest skandal większy niż kredyt 0% w #nieruchomosci . W drugim progu relacja netto do brutto to 50%.. Z 10tys brutto na konto wpada 5tys, jeśli to nie jest kradzież to jak to nazwać?
#praca #podatki #ekonomia
#praca #podatki #ekonomia
mrocznegacie +192
Dobra, z racji tego, że dziś zarobiłem trochę przez wifi i telefon to robię rozdajo.
100zł dla pięknego kawalera (lub kawalerki) którego wylosuję jutro do 12
Wysyłka do paczkomatu (nadawca, sam Michał B).
Standardowo, losowanko z plusów+komć, zielonki out.
100zł dla pięknego kawalera (lub kawalerki) którego wylosuję jutro do 12
Wysyłka do paczkomatu (nadawca, sam Michał B).
Standardowo, losowanko z plusów+komć, zielonki out.
#niemcy #polska #ciekawostkizniemiec #tvpis
Podejrzewam, że u nas dużą część robi to, że liczyli próg ubóstwa pod starych ludzi, którzy zajmują mieszkania gdzieś po kamienicach nadane jeszcze za komuny i wykupione za złotówkę, przez co nie płacą w ogóle czynszu. W Niemczech z kolei większość ludzi od lat wynajmuje na wolnym rynku. Niemniej te 700 zł to śmiech na sali, wystarczy max na rachunek za prąd i jedzenie dla jakiejś starszej babki co
@liga: @Pepe_Boomer:
Jak byłem z byłą żona to ~ 13 lat temu kupiliśmy za grosze (właściwie to jej matka kupiła niby dla nas więc już mi ono nie ciąży) takie mieszkanie w kamienicy.
Za śmieci chodził zbierać co miesiąc jeden z sąsiadów jakieś śmieszne pieniądze typu 30 zł. Grzania na klatce nie było, każde mieszkanie miało
starych ludzi, którzy zajmują mieszkania gdzieś po kamienicach nadane jeszcze za komuny i wykupione za złotówkę, przez co nie płacą w ogóle czynszu.
nic takiego nie ma miejsca obecnie, zapewniam