Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 83
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Uprzejmie przypominam, że wspomniana hodowla to hodowla to Szarotka*PL Jasło ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
  • Odpowiedz
mój zachowuje się jak pies i jest to cechą rasowa. Jest bardziej przytulaśny i inteligentny, przywiązuje się bardziej do ludzi niż do miejsca, w którym jest. Poprzedniego miałam dachowca, którego ktoś wyrzucił i też był milusi, ale nie aż tak

@Konkol Miałem takiego kota, że potrafił mi często spać pod drzwiami do pokoju, jeśli go od razu nie wpuściłem i tak czekał aż w końcu otworzę, mimo że mógł wyjść na
  • Odpowiedz
Cieszę się, że ten wpis zrobiłaś, ale naprawdę co wy macie w tych głowach, żeby płacić za koty z hodowli, kiedy schroniska są pełne? Nienawidzicie zwierzęt? Liczy się pochwalenie przed znajomymi, że sobie coś drogiego kupiliście?? Jak jakiś przedmiot, zabawkę? Dziecko też kupisz z hodowli zarobkowej? Skoro wg ciebie to nic złego. Będziesz mogła sobie wybrać aryjskie dzieci z niebieskimi oczami i z rodowodem.

@srogie_ciasteczko: gościu weź się dychnij. Zawsze
  • Odpowiedz
@Konkol jedno złe doświadczenie z fundacją nic nie znaczy. Ale teraz już widzę o ci co chodziło. Traktujesz zwierzęta jak przedmioty i problem z tą hodowla masz taki, że sprzedają "wybrakowany produkt", a nie że męczą zwierzęta.

Wymarzona rasa kota, ja p------ę.
  • Odpowiedz
@srogie_ciasteczko: weź się xD problem mam taki, że tak męczą zwierzęta, teraz te baby powinny tak gnić bez jedzenia i opieki. A takich problemów z fundacją nie mam tylko ja, ale wiele znajomych plus opinie w necie - dla fundacji jesteś złym koniecznym, ale nie będę dyskutować, bo widzę z kim mam do czynienia
  • Odpowiedz
@Konkol: wiadomo kiedy koty będą do adopcji? Zależy mi żeby był jak najmniejszy, ponieważ mam już starszego persa i obawiam się, że jak będzie duży kot to będzie też duży stres dla mojego kota :(
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Nats1711: na razie koty są dowodem w sprawie i w trakcie diagnozy. Mogę dać znać kiedy będą, możesz wziąć kotkę, ona zwykle ma 5-6 kg, ale gwarantuje, że te koty mają anielska cierpliwość i po takich przeżyciach też będą potrzebowały dużo ciepła i opieki
  • Odpowiedz
@Konkol: ja się boje o moją perska ciotę bo on jest strasznie bojaźliwy ale szybko akceptuje inne zwierzęta tylko boje się tego że przestraszy się wielkości tego kota
  • Odpowiedz
@Konkol:

Kupiłam 8,5 m-cznego kota z tej hodowli w grudniu 2020. Hodowca nie spytał się ani razu komu sprzedaje kota, w jakich warunkach będzie przebywał, itp. Odebrałam z Warszawy - w połowie drogi, wcześniej kota nie widziałam, znałam ze zdjęć. Uderzyło mnie potworne wychudzenie kocura, który wg hodowcy ważył 5,1 kg. Zważony w domu 3,4 kg. Skóra i kości, kręgosłup i miednica wystające, wysięk z nosa. Był to duży kot,
  • Odpowiedz
  • 0
@MarcelKot: masz osobne postepowanie wobec niej? Może dorzucisz dokumentacje leczenia do OTOZ? To im też pomoże dowalić. Jeśli tak to odezwij się na PW, ja się odezwę najpóźniej jutro lub pojutrze, bo dziś będę miała narkozę nie wiem jak się poczuje
  • Odpowiedz
  • 0
@MarcelKot: i bardzi mi przykro, że się tak stało ( ͡° ʖ̯ ͡°) Maine coony to naprawdę wspaniali towarzysze i po odebraniu z hodowli powinien każdy się cieszyć kotkiem, a nie latać po weterynarzach. Mój w wieku 7 msc miał 5,5kg ale odbierałam go chyba na ostatni dzwonek i jeszcze szczęśliwie, że po takiej matce i ojcu, bo niekotdzy odbierali wcześniej po innej matce i mieli
  • Odpowiedz
@Konkol: Złożyłam pozew do sądu, mam pełną dokumentację, adwokata i czekam na pierwszą rozprawę. Z OTOZ kontaktowałam się i zgłosiłam pomoc w tej sprawie. Teraz mam Gustawa z porządnej hodowli z Kielc i rośnie zdrowo. Przygarnęłam też dachowca Franka z domu tymczasowego. Wspaniałe kocury, a ja chucham i dmucham, żeby były szczęśliwe. Pozdrawiam serdecznie ;-)
  • Odpowiedz
@kwasnydeszcz: absolutnie się nie zgadzam.

Złem są pseudohodowle i rozmnażane nierasowych zwierząt.

W hodowlach po pierwsze cena jest zaporowa i ludzie dwa razy się zastanowią zanim kupią zwierze, po drugie koty są badane na przykład pod względem chorób genetycznych, wenerycznych, fiv (koci odpowiednik hiv), do rozrodu dobiera się najlepsze osobniki a przynajmniej tak być powinno. Każda rasa ma swój wzorzec i możesz perfekcyjnie dobrać kota do swojego charakteru i potrzeb.
  • Odpowiedz