Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 83
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Konkol: BUMP BUMP BUMP, 70 kotków bez domków ()

ta historia jest makabryczna, ale potwierdza się w sumie tylko to, że hodowle to ZŁO i to nie tylko dlatego, że przyczyniają się pośrednio do zwiększania bezdomności u zwierząt, ale przede wszystkim dlatego, że przez nie powstają pseudohodowle. popyt generuje podaż - im więcej wielbicieli danej rasy, bo ma "konkretne cechy" albo "bo kotek ładny", tym więcej
  • Odpowiedz
@powsinogaszszlaja: dokładnie. Najlepsze jest to, że teraz dowiaduje się, że przecież "od dawna każdy wiedział", szkoda, że nikt nie powiedział, a akurat umiem into Internety i ŻADNYCH negatywnych komentarzy na stan czerwiec 2020 nie było. Później pojawił się jeden raptem post, że może coś się dzieje, ale został szybko zamknięty, bo "temat wyczerpany". Ludzie na grupach kocich się zajmują czy ktoś karmi suchą karmą, a coś takiego przechodzi obok
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 4
@powsinogaszszlaja: nie są to pomówienia. Jestem w kontakcie z Panią z Toz, która robiła interwencję, teraz już każdy pisze oficjalnie. Są zbierane dowody na Panie i cała rodzinkę
  • Odpowiedz
@Konkol: Masakra :/ ale trochę mnie zastanawia fakt, że nigdzie nie ma wspomniane na stronie hodowli, że jest zrzeszona z FPL. Tak samo żaden ich kot nie ma podlinkowanego rodowodu (oprócz jednego wykastrowanego kocura), nie widzę też nigdzie w Google wyników z wystawy żadnego kota z tej hodowli. Nie zdziwiło by mnie, gdyby to było jednak pseudo z podrobionymi rodowodami
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 2
@Zaff: wywalili ich z klubu No problem, potem przejęli ich Baltic Feline i również wydalili więc chyba udało się. Ja na stronie jeszcze widziałam zdjęcia z wystaw, jednak szambo wybiło i nie wiem na ile właścicielka się wycofuje z wszystkiego. Mój rodowód jest legalny, bo sprawdziłam dzisiaj na stronie FPL
  • Odpowiedz