Aktywne Wpisy
Testomane9 +2
Siemka, w zeszłym roku miałem łącznie ~270 tys. przychodu, 3/4 lata temu wziąłem chwilówkę nietrzeźwy której nie spłaciłem bo się na tym nie skupiałem szczególnie ale przez to wiszę w krd, i nie mogę dostać teraz chwilówki online a potrzebuje pożyczyć trochę pieniędzy >1000. Jest ktoś w stanie podać namiar lub osobiście udzielić pożyczki prywatnej, nie na podstawie zdolności tylko uwiarygodnienia stałego przychodu średnio 15-25 tys co miesiąc przez ostatni rok. Na

maikeleleq +119

Jeśli wytrwaliście i przeczytaliście tom pierwszy, to tym bardziej musicie sięgnąć po tom drugi. Jest naprawdę ogromna różnica jakościowa pomiędzy tymi dwiema pozycjami. Momentami aż trudno uwierzyć, że to ten sam autor. Co prawda nie da się ukryć – Paolini się wzoruje w całym cyklu na Pamięci, Smutku i Czerni pióra Tada Williamsa, którego bardzo dobrze zna i przyznaje, że jest jego mentorem i inspiracją. Nie przeszkadza to sadze jednak, zwłaszcza w tym tomie, być przyzwoicie napisanym cyklem, dającym się przełknąć w kilka dłuższych, nieprzespanych wieczorów. Nie jest to może lektura obowiązkowa i daleko jej do kanonu, ale w przypadku Najstarszego jest ewolucja, rozwój aż nazbyt widoczny i tego się trzymajmy.
Recenzja książki Najstarszy
#ksiazki #ksiazka #czytajzwykopem #nerdheim
źródło: comment_1631809320rasvIAmiYjRLMhRfRoibwi.jpg
PobierzNo cóż zapomniałem kompletnie o tym przez naście lat, dzięki za przypomnienie!