spróbuje sie nauczyc czytac assembly bo jest to akurat przydatne przy debugowaniu i optymalizacji kodu
@RedveKoronny: zależy w czym, ale mi się assembler nigdy nie przydał w optymizacji kodu xD O ile nie piszesz na jakieś mikrokontrolery to nie ma sensu. Ale wtedy też nie ma sensu zajmować się językami wyższego poziomu jak C#/Java albo już w ogóle językami interpretowanymi
@rzuf22: ja pare razy żałowałem że go nie znam, bo okazywało się że 2 funkcje które pozornie robią to samo, assembly rozkładał do 2 różnych kodów, i na tej podstawie wiedziałem że jedna z nich jest szybsza od drugiej (czasem o 20% lub więcej). Generalnie nie jest to must have, ale przydaje mi sie czasem
@rzuf22: robisz strukturę z pointerami do funkcji i myk: masz interfejs. Do tego dobra enkapsulacja, bo jak coś jest private to fizycznie się czegoś nie da dotknąć, bo albo symbole nie są wyeksportowane albo optymalizator usunął. Taką kupę jak winapi możesz zrobić w dowolnej technologii
@Saly: nie chce mi się czytać całego dokumentu, bo nic w C ani nawet w C++ nie robie, ale zastanawiam się jak jest tam zaimplementowanie dziedziczenie, substytucja i late binding (słynne virtualne metody).
@RedveKoronny: zależy w czym, ale mi się assembler nigdy nie przydał w optymizacji kodu xD O ile nie piszesz na jakieś mikrokontrolery to nie ma sensu. Ale wtedy też nie ma sensu zajmować się językami wyższego poziomu jak C#/Java albo już w ogóle językami interpretowanymi
Komentarz usunięty przez autora
P-----l randomow, pisz w tym za co placa ( ͡° ͜ʖ ͡°)