Aktywne Wpisy

Kearnage +1137
zeszyt-w-kratke +52
#powodz
ależ mnie denerwuje to oskarżanie ludzi o budowanie się przy rzece i na terenach zalewowych XD skąd zwykły człowiek kupujący mieszkanie na parterze we Wrocławiu ma wiedzieć czy dany teren jest zalewowy czy nie. Bo to że coś stoi przy rzece nie oznacza że jest terenem zalewowym, jakby tak patrzeć to by trzeba przenieść każde większe miasto o kilka kilometrów bo przepływa przez nie rzeka. Państwo, samorządy wydają pozwolenia
ależ mnie denerwuje to oskarżanie ludzi o budowanie się przy rzece i na terenach zalewowych XD skąd zwykły człowiek kupujący mieszkanie na parterze we Wrocławiu ma wiedzieć czy dany teren jest zalewowy czy nie. Bo to że coś stoi przy rzece nie oznacza że jest terenem zalewowym, jakby tak patrzeć to by trzeba przenieść każde większe miasto o kilka kilometrów bo przepływa przez nie rzeka. Państwo, samorządy wydają pozwolenia

Wysłałem maile z pytaniem o tę sytuację na rondzie do WORDu w Pile, WRD Komendy Powiatowej w Pile oraz do WRD Komendy Wojewódzkiej w Poznaniu - zero odzewu.
Napisałem więc do 11 szkół jazdy w Pile. Na tę chwilę mam 3 odpowiedzi. Dwie szkoły jazdy uważają, że czerwony ma pierwszeństwo, jedna, że zielony.
I jak tu kierowcy mają znać przepisy, skoro nawet szkoły jazdy się nie zgadzają ¯\_(ツ)_/¯
#przepisydrogowe #ruchdrogowy
@Varumax @DzonySiara @NagiMiecz @HPCC1A9F @elf_pszeniczny @Kanalarz @reksiuzgdyni @gorzki99 @Microplastic
@Katiee @genuineoleey @vertical
źródło: comment_1630574782aF0bljhsFHneRE0AtMRvq2.jpg
PobierzNie wiem, jak tu w ogóle można mieć jakiekolwiek wątpliwości. Czerwony zmienia pas, ma obowiązek ustąpić pierwszeństwa zielonemu jadącemu po tym właśnie pasie. Cała reszta nie ma najmniejszego znaczenia.
A z dołu jedyne co się widzi to pierdyliard linii i znaków na asfalcie które w zimie znikają xd
Komentarz usunięty przez autora
Znak ustąp pierwszeństwa na wjeździe oznacza, że należy ustąpić pierwszeństwa wjeżdżając na rondo. A samym rondzie już działają zasady ogólne (zasada prawej ręki, ustępowanie przy zmianie pasa) lub dodatkowe znaki już w obrębie ronda (np. w Warszawie jest mania rond podzielonych na sekcję, gdzie przejazd przez rondo to czasami przejazd nawet 3x przez światła).
Gdyby znak ustąp pierwszeństwa dotyczył wszystkich manewrów na rondzie, to
@Shatter
@wojciech_adasdas
@Mr--A-Veed
Wszystko dla wszystkich jest takie oczywiste. Tylko skąd ta dyskusja na 140 komentarzy?