Aktywne Wpisy

MonazoPL +94
Ruszamy z kolejnym #rozdajo – wygraj kartę podarunkową do Allegro o wartości 100 zł!
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
źródło: monazo promocje bankowe
Pobierz
EndymionPP +458
Jak możecie oczekiwać od kobiet że będą wierne, jeśli według nich najbardziej romantycznym filmem jest ten gdzie stara baba opowiada jak to mąż kupił jej niesamowicie drogą wycieczkę, na której dała d--y bezdomnemu? ( ͡º ͜ʖ͡º)
#heheszki #logikarozowychpaskow #rozowepaski
#heheszki #logikarozowychpaskow #rozowepaski
źródło: images (1)
Pobierz

Wysłałem maile z pytaniem o tę sytuację na rondzie do WORDu w Pile, WRD Komendy Powiatowej w Pile oraz do WRD Komendy Wojewódzkiej w Poznaniu - zero odzewu.
Napisałem więc do 11 szkół jazdy w Pile. Na tę chwilę mam 3 odpowiedzi. Dwie szkoły jazdy uważają, że czerwony ma pierwszeństwo, jedna, że zielony.
I jak tu kierowcy mają znać przepisy, skoro nawet szkoły jazdy się nie zgadzają ¯\_(ツ)_/¯
#przepisydrogowe #ruchdrogowy
@Varumax @DzonySiara @NagiMiecz @HPCC1A9F @elf_pszeniczny @Kanalarz @reksiuzgdyni @gorzki99 @Microplastic
@Katiee @genuineoleey @vertical
źródło: comment_1630574782aF0bljhsFHneRE0AtMRvq2.jpg
Pobierz@krzeselko: XDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
Jak już pisałem - ja uważam że czerwony ma pierwszeństwo z prostego powodu - zielony ustępuje jadącym wszystkimi pasami a znak A-7 dotyczy tego skrzyżowania wlotowego na rondo, miejsce styku zielonego i czerwonego to nie jest kolejne skrzyżowanie tylko nadal to samo, do którego odnosi się A-7.
Jak na moje to każde przecięcie pasa ruchu wymaga ustąpienia pierwszeństwa. Także na pewno czerwony nie ma pierwszeństwa.
@pawelpablito: No tak, tylko tu problematyczne jest to, że zielony niby sobie już wjechał na rondo ale tak jak pisałem - uważam że nadal ma obowiązek ustąpić
No właśnie, też tak to interpretuję
Zielony powinien albo zwolnić, albo przyspieszyć żeby nie było sytuacji stykowej i po problemie.
Czyli jego kursanci jadą tam z prawym kierunkowskazem? Bo przecież zmieniając pas ruchu, kierowca jest obowiązany sygnalizować ten manewr kierunkowskazem. Zmiana pasa ruchu by tam była, gdyby czerwony chciał wjechać na pas lewy, a nie na pas, którym porusza się zielony.
Rondo ma w tym miejscu dwa pasy i czerwony jedzie zewnętrznym.