Aktywne Wpisy

Pandzia_art +102
źródło: 1000015138
Pobierz
Dogecoin +146
Mirki, u mnie w domu od lat jest najdziwniejsza tradycja wigilijna, którą babcia wymyśliła po jakiejś wojnie psychicznej z rzeczywistością.
Zanim karp zostanie zabity, każdy musi napić się łyka wody, w której pływał. Normalny łyk. Taki, co już po przełknięciu wiesz, że tego smaku nie wymażesz ani barszczem, ani opłatkiem.
Woda stoi w misce, karp krążył w niej pół dnia, czasem kichnął, czasem się zesrał, a babcia mówi, że to „esencja Wigilii”.
Uzasadnienie
Zanim karp zostanie zabity, każdy musi napić się łyka wody, w której pływał. Normalny łyk. Taki, co już po przełknięciu wiesz, że tego smaku nie wymażesz ani barszczem, ani opłatkiem.
Woda stoi w misce, karp krążył w niej pół dnia, czasem kichnął, czasem się zesrał, a babcia mówi, że to „esencja Wigilii”.
Uzasadnienie

Co to za debile j----i
Widać na 1 rzut oka że to jakieś wysrywy pod tezę. Słowa "działania indywidualne nie wystarczą" użyte w kontekście ekologii powinny zostać w jakiś sposób nagrodzone za najgłupszą wypowiedź roku, jeśli nie stulecia czy milenium xD
To nie jest takie proste, żeby ktokolwiek był bogaty, rzesza ludzi musi być biednych. Jeśli wszyscy będą mieć dużo pieniędzy to będą one niewiele warte. Ekonomia tak działa że zawsze będą ci co wyzyskują innych i ci wyzyskiwani. W Europie nawet jako najbiedniejsi żyjemy o kilka poziomów wyżej niż wyrobnik naszych ciuchów, smartfonów, czy konsol mieszkający w Indiach czy Chinach ¯\_(ツ)_/¯
@suqmadiq2ama: Ahh, nierobienie sobie człowieczka dla spełniania swoich zwierzęcych instynktów i widzimisię, żeby mógł z---------ć na moją emeryturę i nosić mi szklanę wody takie egoistyczne
Emerytura mojej matki 800zł - tyle co już dzisiaj wydałem :D
Komentarz usunięty przez moderatora
Komentarz usunięty przez moderatora
źródło: comment_1630585873AdyuDNRvLtru8aDdEuxpY7.jpg
Pobierz@Zgrywajac_twardziela: szkoda tylko, że to prawdziwe stwierdzenie. Największy ślad węglowy jest z użycia paliw kopalnych do pozyskiwania energii, w transporcie i przemyśle. Najwięcej zanieczyszczeń ogółem jest też przez masową produkcję śmieci