Wpis z mikrobloga

@micze: Jest wiele powodów. Po pierwsze jeśli używa się go w sposób prawidłowy (ładując tylko to, co jest potrzebne, starając się używać mxinów zamiast dodawać chamskie klasy) i zmieniając wszystko na własne potrzeby, przestaje już być taki wygodny (w przeciwieństwie do foundation na przykład). A w całości jest po prostu ciężki.

Potrzebuje od groma zbędnych elementów w DOM.

Jest nie semantyczny i nie naturnalny

Chcąc czy nie, wymusza wiele rzeczy, przez
@npsr: spakowany łącznie waży ok. 120 kB, to chyba nie dużo.

Semantyczny i naturalny to kwestia subiektywna, ja używam go intuicyjnie i mogę powiedzieć coś zgoła odwrotnego.

Wg. mnie nic nie wymusza. Jak potrzebuje coś zmienić to zakładam własne handlery, dodaje własne klasy etc.

Do projektów internalowych gdzie nie ma dużo customizowanych elementów graficznych jest bomba wg. mnie. Rozumiem, że możesz mieć odmienne zdanie, w końcu to subiektywna rzecz.
@micze: Niby dużo, niby nie. Ale idę o zakład, że większość Twoich projektów po spakowaniu normalnie można by upchnąć ~20 kiB :)

Pewnie, że subiektywna i hejtuję ludzi, którzy go używają. Jak dla mnie jednak nie porównywalny z comass czy foundation (no i z moim rzecz jasna - najlepszym hehe ;D )