Wpis z mikrobloga

@PrzeKomentator: Tak naprawdę to często antysocjaliści (antykorporacjoniści), tylko im wmówiono, że to kapitalizm jest zły. W kapitalizmie każdy mógłby zacząć zarabiac na siebie - od pucybuta do milionera.
A weż w socjalizmie zacznij pucować buty - zarobisz 500 zł - zapłać 1500 Zusu, i 200 na księgową.
  • Odpowiedz
@PrzeKomentator: Libku, bo ci żyłka pęknie. Nienawidzę kapitalizmu, a nie ludzi tworzącego go. Pamiętaj, że istnieje on głównie dlatego, że przynosi mnóstwo korzyści rządom, a nie dlatego, że sprzyja nam, społeczeństwu.
  • Odpowiedz
@PrzeKomentator: Z takimi ludźmi się nie rozmawia tylko wystawia za drzwi żeby ochłonęli XD Potem dajesz im 5zł za nadgodziny i każesz się zamknąć albo s--------ć. Mocni w internetach na twitterku a boją się iść do księgowej w 10 żeby cokolwiek podziałać samemu XD I dlatego mam cały magazyn takich niespełnionych ludzi, przynajmniej z----------ą porządnie
  • Odpowiedz
@PrzeKomentator: Libku, bo ci żyłka pęknie. Nienawidzę kapitalizmu, a nie ludzi tworzącego go. Pamiętaj, że istnieje on głównie dlatego, że przynosi mnóstwo korzyści rządom, a nie dlatego, że sprzyja nam, społeczeństwu.

@naimon: korzyści rządom przynoszą gospodarki centralnie planowane, gospodarki oparte o wolny rynek przynoszą korzyści całemu Państwu (Pracodawcom, Pracownikom, Konsumentom, )
  • Odpowiedz
nie, wystarczyło się uczyć oraz zdobyć kompetencje do zdobycia pracy w, której jesteś cennym pracownikiem i pracodawca nie bółdupi o kilka minut na wykopie.

@PrzeKomentator:

komuchy w swoich niewielkich móżdżkach nie potrafią nawet pojąć, że praca to nie tylko taszczenie kartonów w magazynie 'u Janusza'. Że wystarczyło nauczyć się czegoś praktycznego, zamiast całą młodość łoić browara z kolegami pod
  • Odpowiedz
@PrzeKomentator: Największy problem mam z tym, że przeciwnicy systemu kapitalistycznego bardzo często od razu odlatują w stronę utopijnych wizji komunistyczno-socjalistycznych, niemal hipisowskich. A kapitalistyczny ustrój ma swoje wady, ma swoje wynaturzenia i nie jest remedium na wszystkie problemy.
  • Odpowiedz
@PrzeKomentator: Największy problem mam z tym, że przeciwnicy systemu kapitalistycznego bardzo często od razu odlatują w stronę utopijnych wizji komunistyczno-socjalistycznych, niemal hipisowskich. A kapitalistyczny ustrój ma swoje wady, ma swoje wynaturzenia i nie jest remedium na wszystkie problemy.

@Jarasznikos: Oczywiście, że ma wady. Jestem zwolennikiem gospodarki wolnorynkowej, a nie jej fanatykiem. I mogę wymienić od razu jedną wadę. Mianowicie, czasem człowiek z dobrym pomysłem, nie ma kapitału, by
  • Odpowiedz