Aktywne Wpisy

Rumbowy +963
Co ja o-------m XDDDD
Robie zakupy w biedrze i patrze a tu kolega z roboty stoi kawałek dalej, ale tyłem. Jest grubszy, ale nie aż tak gruby jak ja. Zachodze go po cichu od tyłu, wpadam na niego celowo i mówie głośno "Uważaj jak chodzisz grubasie!". Odwraca się i to k---a nie on XDDD. Obcy facet ja p------e. Zacząłem go przepraszać i uciekłem, a typ w szoku, nawet słowa nie powiedział. Kompromitacja
Robie zakupy w biedrze i patrze a tu kolega z roboty stoi kawałek dalej, ale tyłem. Jest grubszy, ale nie aż tak gruby jak ja. Zachodze go po cichu od tyłu, wpadam na niego celowo i mówie głośno "Uważaj jak chodzisz grubasie!". Odwraca się i to k---a nie on XDDD. Obcy facet ja p------e. Zacząłem go przepraszać i uciekłem, a typ w szoku, nawet słowa nie powiedział. Kompromitacja

lubie-sernik +207
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
![[AMA] Diagnosta na okręgowej stacji kontroli pojazdów](https://wykop.pl/cdn/c3397993/7a8f82bd3a415ef5bafba54c84abfa89d5650717fcf8bf2a86aff6e86bff5f99,q80.jpg)

#rower
źródło: comment_1629891042d3ISoCTOZr68WnqGeGHNUh.jpg
Pobierz@elf_pszeniczny: W wypadku z udziałem kierowcy i rowerzysty prawie zawsze bierze udział jeden kierowca i jeden rowerzysta. Co ma do rzeczy całkowita liczba kierowców na drogach?
Szosowych i każdych innych rowerzystów to za nie stosowanie się do przepisów batem traktować.
Sam jestem rowerzystą i widzę jaką patole mijam.
Jeśli masz milion kierowców i 10000 rowerzystów i z tej grupy ludzi losujesz kto jest sprawcą, to statystycznie będzie nim kierowca. To by było przy założeniu że każdy kierowca i każdy rowerzysta na równą szansę na spowodowanie wypadku.
W rzeczywistości musisz najpierw trafić na kierowcę lub rowerzystę który łamie przepisy.
Komentarz usunięty przez autora
@elf_pszeniczny: w statystykach kolizji samochodów z rowerami podejrzewam jednak, że jest ich w miarę po równo ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Komentarz usunięty przez autora
Ja mam prawo oczekiwać od innych zgodnie z kodeksem, że będziesz zachowywał się zgodnie z przepisami i mnie zauważysz i przepuścisz.
No właśnie ciężko jest zauważyć i zachować ostrożność gdy rowerzysta nagle wyskakuje na drogę. Według mnie to rowerzyście powinno zależeć bardziej na własnym bezpieczeństwie, bo w starciu z rozpędzonym autem ma niskie winratio.
A jeżeli ciężko jest ci zauważyć rowerzystę, to oznacza że za szybko jedziesz i za mało się rozglądasz.