Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 2
@kajo: Czasami ciężko dostrzec gdy zza winkla wyjeżdża rowerzysta. Pieszego dostrzeżesz bez problemu ale rowerzysty, który z--------a już niekoniecznie. Nawet dzieci są w stanie zrozumieć dlaczego nie należy przebiegać przez przejście. Rowerzyści już niekoniecznie. I racz się odnieść do rzeczywistości zanim podsuniesz mi kolejny whataboutism o strzelaniu.
  • Odpowiedz
@MartinCh: Dobrze rzeczywistość, dojeżdżasz samochodem do drogi z pierwszeństwem i masz słabą widoczność. Co robisz? To samo rób w przypadku przejazdu rowerowego.
  • Odpowiedz
  • 1
@kajo z chodnika na pasy też sprintem wbiegasz?
Jasne, ty będziesz miał przepisy po swojej stronie i połamane nogi, bo nie możesz tego zrozumieć że zachowujesz ostrożność i ograniczasz prędkość dla własnego bezpieczeństwa.
Z takim podejściem po prostu cię to czeka
  • Odpowiedz
@Droi8d: oooo i tak się o moje bezpieczeństwo boisz? Nie musisz, ja sobie poradzę. Ale jak naprawdę tak ci zależy na bezpieczeństwie pieszych i rowerzystów. To proponuje kampanie na rzecz przestrzegania prędkości, bo 70-90% kierowców tego nie robi według badań instytutu transportu samochodowego.
A co do tego jak ja jeżdżę. Tak,.jako pieszy i rowerzysta robię to pewnie, często na granicy ryzyka, ale jeżdżę codziennie rowerem po warszawie od 12 lat
  • Odpowiedz
@majkel34: z tym 'zna przepisy ruchu drogowego' to wez nie p-----l xDDD. Oni znaja tylko te przepisy, ktore IM PASUJA. Jest tu taki dzban co to na nakazie jazdy w prawo jezdzil w lewo, bo by mial dalej do celu, wiec nie bedzie xDD
  • Odpowiedz