Aktywne Wpisy
Mateo353 +19
Macie oficjalny statement Wonzia. Nie strimuje, bo obrażacie mnie i moje gry, w które lubię grać. Wonziu maluje obraz jakby ludzie przychodzili i jechali go od k---w, a najwyżej co to było pytanie, czy będzie coś dzisiaj innego oprócz kart albo Star Citizena albo oznajmienie, że Star Citizen to wychodzą. Wonziu uznał to za mega toksyczną atmosfere i jak typowy płatek śniegu to jest to dla niego za dużo. #wonziu
źródło: image
Pobierz
rosen +7

@ninio: No to lukiemu chodziło o filozofię KISS a nie o uproszczenie programów.
@ninio: No to też łuki raczej miał na myśli.
@ninio: nie korzystam z manjaro ale on coś mówił, że pamac p------i z pacmanem w archu.
@ninio: gdzie? Oo
Koment z yt:
@grappas: Cośtam cośtam, linux nie powinien być jak windows czy mac, "... I think people should just install programs on commandline..."
@Kryspin013: Nie używaj kernela lts, płacz, że nie działa. ¯\_(ツ)_/¯
Po 2 latach korzystania i dopieszczania Archa, od 3 lat lecę na Manjaro i to najlepszy system do pracy ever, bo zwyczajnie działa i wszystko jest prekonfigurowane, więc nie musisz spędzać miesiąca na konfiguracji systemu i instalowania podstawowych paczek.
Tylko, gdy używasz systemu do pracy, to ustaw go jak do pracy! Oto instrukcja obsługi: kernel
@niepodszywamsiepodbiauka: ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@niepodszywamsiepodbiauka: Ale też niskie jakościowo i z kiepskim supportem. Więc pośrednio się zgadzam. Nie najlepsze a najszersze bo ma najniższy próg wejścia z popolarnych distro. Pisanie skryptów budujących np do debiana wymaga większej wiedzy.
Z AppImage jest ten problem, że nie masz żadnej gwarancji, że program odpali na
@Utylizacja: Moim zdaniem z tym nie ma aż takiego problemu. Twórca appimage może nasrać libami do środka tak jak się to robi w snapie i flatpaku. Gry na humble jakimś cudem
@Kryspin013: Ale lib ciągnie liba za sobą i jak już dołączysz np. za dużo gtk, to musisz też odpowiednią wersję cairo, potem pango, potem z tego powodu harfbuzz, a on wymaga też wersji nie niższej niż x czegoś tam itd. itd.
I wychodzi, że i tak musisz 100 MB bibliotek dodać, a i tak nie masz
@Utylizacja: No nie bardzo. I na windzie też nie jest kolorowo.
@Kryspin013: REEEEE i na steamie będziemy dystrybuować wszystkie programy typu Krita, Gimp, LibreOffice, Firefox? XD Wiem, że chodzi o gry, ale no.
Chociaż Steam też ma runtime - ponad 2 GB, więc wychodzi jeszcze gorzej XD