Wpis z mikrobloga

dokumentacja tego flatpaka jest z-----a jeśli nawet prosty przykład z ich dokumentacji nie działa.

@Kryspin013: No, czasami trzeba po issue szukać na githubie, bo nie ma w dokumentacji XD Ale to raczej typowe dla projektów open source. ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Znalazłem
  • Odpowiedz
@Kryspin013: Ej, no co jak co, ale oni jednak ciągną to poletko Linuksowe do przodu. Wyobrażasz sobie jakby to Canonical było takim market mover? Dalej byśmy siedzieli na Upstarcie, w którym równoległe odpalanie usług w sumie nie działało XD
Albo Mir z zamkniętymi sterownikami z Androida XD
  • Odpowiedz
Ej, no co jak co, ale oni jednak ciągną to poletko Linuksowe do przodu

@Utylizacja: soory, ale całe to s----------e np z gnome wynika głównie z redhata. Dużo s----------a w innych narzędziach również wynika z redhata.

Pamiętam jak była beka, że w gnome d------i jakieś szkolne błędy, że canonical im gui łatał bo przez kilka miesięcy nikt nie potrafił tam siąść i fixnąć wycieków pamięci. I piszę to przy całej mojej
  • Odpowiedz
Pamiętam jak była beka, że w gnome d------i jakieś szkolne błędy, że canonical im gui łatał bo przez kilka miesięcy nikt nie potrafił tam siąść i fixnąć wycieków pamięci. I piszę to przy całej mojej niechęci do canonical.

@Kryspin013: Move fast, break things. XDD

Ogólnie to cały Gnome ma niepoprawnie zaprojektowaną architekturę, co wyszło przy wprowadzaniu Waylanda, że myszka się zawiesza, bo renderowanie jest w jednym wątku z całym shellem XD Chyba
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
kto widział jak są pisane sterowniki graficzne na androida ten z cyrku się nie śmieje xD

@Kryspin013 ekhm... To gdzieś są napisane dobrze? ;d

NVIDIA która nie potrafi utrzymać wsparcia dla Xorg między wersjami, AMD które wypuszcza więcej generycznych headerów niż potrzebuje. Budowanie standardów które są wspierane tylko częściowo lub inaczej przez konkurencję celowo aby dzielić rynek. Nie wiem, liznąłem chwilę ten temat nie od strony Androida i nie jest wcale
  • Odpowiedz
Nie wiem, liznąłem chwilę ten temat nie od strony Androida i nie jest wcale lepiej. :(

@PortowySzczur: To może zatrzymajmy się na chwilę przy androidzie. Kiedyś twórca emu dolphin miał taki pokaźny wpis na swoim blogu, że musi masowo wręcz wychwytywać i łatać w swoim programie błędy w sterownikach bo w innym wypadku dostaje masę artefaktów ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz