Wpis z mikrobloga

Które miasto jest waszym zdaniem najbardziej lewicowe (dla prawaków - najbardziej lewackie), przyjazne LGBT i ludziom o innym kolorze skóry / o innej religii / z innych kręgów kulturowych?

#neuropa #4konserwy #warszawa #krakow #lodz #wroclaw #poznan #gdansk #szczecin #bydgoszcz #lublin #katowice

Najbardziej lewicowe miasto to:

• Warszawa 43.5% (236)
  • Kraków 3.5% (19)
  • Łodź 4.6% (25)
  • Wrocław 9.4% (51)
  • Poznań 24.2% (131)
  • Gdańsk 6.6% (36)
  • Szczecin 3.1% (17)
  • Bydgoszcz 1.7% (9)
  • Lublin 2.0% (11)
  • Katowice 1.3% (7)

Oddanych głosów: 542

• 25
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Rabe: lewicowe w rozumieniu światopoglądowym a nie gospodarczym. Lewicowość światopoglądowa łączy się z większą akceptacją lgbt, innych religii i kultur.
  • Odpowiedz
@hoppbakke: z moich obserwacji jednego placu zabaw we Wrocławiu, na ktory uczęszczam z prywatnym kaszojadem, wynika że to miasto jest całkiem tolerancyjne dla obcokrajowców. Przychodzą Polaki, Araby, Hindusi, Ukraincy, Koreance, Chinczyki... i nigdy nie widziałem przykładów jakiegoś zdziwienia ich obecnością, największe konflikty dotyczyły spraw czysto komercyjnych, jak kwestia przynależności łopatki.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 2
@hoppbakke: nie żeby coś, ale w Kato nie ma aż tak źle z tolerancją, zwłaszcza że jest to raczej miasto biznesowe. Ale jak widać gdy wydarzy się jakaś grubsza akcja to już musi być napiętnowane :v
  • Odpowiedz
@hoppbakke: Szkoda, że patrzysz na LGBT przez pryzmat lewicy...
No ale jak mam wybierać, to obstawiałbym Warszawę (ale to stolica, więc różne cyrki się tam dzieją), Łódź (powiedzmy, że tak sobie), Wrocław (nie znam z autopsji, ale wydaje się być całkiem okej), Gdańsk, Gdynia i Sopot (niewymienione w ankiecie). Od biedy może i Kraków, ale ja tam się boję ludzi z tego miasta. xD

@CuckCuckKlan

Warszawa albo Wrocław. To drugie
  • Odpowiedz
@Xing77: Ogólnie to Kraków lewaczeje powoli, parady LGBT z błogosławieństwem Prezydenta, jakieś śmieszne urzędy do równouprawnienia z czego nic nie wnika (poza kasą z naszych podatków) i pewno parę innych o których się nie słyszy tyle.

Sama Małopolska jest nadal bardzo konserwatywna.

To przerażające jak na cywilizowane państwo w środku Europy. Aż dziwne, że nikt z tym nic nie robi. :O Szok.

@Xing77: Oj tam, parę przypadków było
  • Odpowiedz
@CuckCuckKlan: Szkoda właśnie że dla Ciebie LGBT to głównie lewica (choć wiem o czym piszesz). Ja tak tego nie postrzegam, i Kraków pod tym względem nie jest lewicowe. A że na parady przychodzą politycy, to jest to wiadome i znane na całym świecie.
W ogóle, upolitycznianie spraw LGBT to jest coś, czego wręcz nienawidzę.

Jak by tu było niebezpiecznie to by turyście nie przyjeżdżali.

No widzisz, może Ty to tak
  • Odpowiedz