Wpis z mikrobloga

#anonimowemirkowyznania
Wyszło mi, że w nowym ładzie będę musiał płacić ok 1.9k miesięcznie więcej. Za co? Za #!$%@?ą obietnicę poprawy jakości służby zdrowia. W rzeczywistości każdy wie na co te pieniądze pójdą. Na utrzymanie przy życiu betonowego elektoratu starych dziadów i #!$%@? patusów. Miesięcznie będę sponsorował 4x 500+ na bombelki albo czternastą emeryturę jakiejś starej #!$%@? a to wszystko przez to, że mam jakiekolwiek ambicje. W tym kraju nie ma sensu dążyć do czegoś więcej niż praca w #januszex bo i po co.

Dodajmy, że rocznie to wychodzi ~23k PLN. Można za to mieć:
- jakieś auto
- utrzymanie dla dziecka na studiach przez minimum pół roku
- wakacje za granicą dla 4-os rodziny dwa razy w roku
- spłacać kredyt za mieszkanie/dom (mniej więcej tyle wynosi rata mojego kredytu hipotecznego)
- no #!$%@? dużo rzeczy...

Aktualnie mając rodzinę, żonę z dwójką dzieci i całkiem fajne gniazdko do mieszkania, które naprawdę lubię. I teraz, będąc w TAKIEJ pozycji, naprawdę rozważam, żeby stąd uciekać do jakiegoś ustabilizowanego gospodarczo i politycznie kraju. Sprzedać wszystko póki jeszcze ma jakąkolwiek wartość.

Tak sobie myślę, że jakbym miał teraz 20lat to już dawno by mnie tu nie było i żałuję że nie wyjechałem kiedyś jak inni znajomi, bo później im więcej posiadasz tym ciężej jest to zrobić.

#bekazpisu #bekazprawakow #bekazsocjalistow #socjalizm #komunizm

Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
ID: #610bb1e06513ce000a3ad807
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: Eugeniusz_Zua
Przekaż darowiznę
  • 76
  • Odpowiedz
@przegryw162cm: To, że nie ma to ja wiem.

@mat888 zarabia na farmie trolli, opłacany jest z naszych podatków. Albo zwyczajnie jest idiotą.

I żeby była jasność - ja szanuję każdaą pracę, bo sam różnych zajęć się imałem i sam zarabiałem po tysiąc złotych za ponad 200h w miesiącu. Tylko ja starałem się iść do przodu, uczyć się i rozwijać o #!$%@? mnie jak ktoś chce mnie teraz za to karać. Kiedy
  • Odpowiedz
  • 4
Ja policzyłem rocznie 35k w #!$%@? ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Nawet juz ryja się nie chce strzępić na tych #!$%@?ów.
  • Odpowiedz
@Kogutt: Zostając na liniowym też bym tyle mniej więcej stracił. #!$%@?ństwo. To się w głowie nie mieści, że te #!$%@? z rządu po jednym z większych kryzysów, jeszcze wzmożonym ich niekompetencją szykują coś takiego i wycierają sobie mordy sprawiedliwością. I jeszcze sobie przyznają podwyżki, jeszcze żeby #!$%@? było za co, a oni co mogli to #!$%@?!

I ja, Ty czy ktoś inny, każdy kto stara się sam na siebie zapracować, żeby
  • Odpowiedz
Mam podobną sytuację. Mój niebieski też, więc będziemy tracić co miesiąc prawie dwukrotność naszej raty za dom…
  • Odpowiedz
To że ktoś jest wybitnie uzdolniony nie daje mu prawa do akumulacji całego kapitału dla siebie i jego mniej uzdolnionej rodziny

@mat888: a to, że jesteś nieogarnięty nie daje ci prawa do zabierania mu hajsu, proste.

Koleś który chadza na k***y i się tym chwali jest raczej ostatnią osobą która może wyzywać innych od nieudaczników. Tak, mówię o tobie.

@AnonimoweMirkoWyznania: jakby to jakie życie seksualne prowadzisz miało jakiekolwiek odzwierciedlenie w
  • Odpowiedz
  • 1
@jaskins problem w tym, że tym k.... I tak podatek zapłacisz od pracy za granicą i to nawet może większy więc im jest na rękę, że normalni ludzie wyjadą a patusy zostaną, żeby miał kto na te k.... głosować
  • Odpowiedz
@yourfatherdrunk: To nie chodzi o to, ze my chcemy niskie podatki - tzn. oczywiście było fajnie, ale o to, że mamy świadomość tego, ze nasze podatki są wydawane na polityczną korupcję. Ja mogę wyjechać dokąd chcę, rozważam emigrację na Islandię. Pracować mogę w 100% zdalnie, a jak wszystko sprzedam to mi starczy na mały hotel tam jeszcze. Takich ludzi jak ja są w kraju dziesiątki tysięcy, waga w wyborach żadna, ale
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 3
@AnonimoweMirkoWyznania: ostatni podatek paliwowy też miał iść na jakiś z góry zaladany cel, w tym wypadku budowę dróg. Nie stworzono żadnego funduszu i te pieniądze lecą wszędzie indziej tylko nie na drogi. Z tymi pieniędzmi na NFZ będzie dokładnie to samo...
  • Odpowiedz
Trzeba grać z kartami jakie się dostało od życia, nie każdy musi pracować w IT czy być lekarzem. Dobry kafelkarz robi duży hajs bez studiów tylko to trzeba chcieć pracować a nie wyciągać łapy po cudze.

@Zgnity_Ziemniak: jest tylko taka roznica ze ten koles z IT placi podatki od kazdego grosza, a ty kiedys widziales fakture od budowlanca?
  • Odpowiedz
  • 3
@LegoBatmanRules jak to tez w ludzi uderzy: jak ktoś kalkulował swój budżet to nie zakładał systemowego spadku dochodu o 9%. Raty, rachunku, czesne, wszystkie inne koszty człowiek kalkuluje, a tu z miejsca jeb -9% bo sobie rządowe #!$%@? muszą sfinansować swoje niedaczne rządy.
  • Odpowiedz
@srgs: Nigdy ale za to widziałem kradzieże materiału u mnie z chaty oraz wiele fochów i wyzwisk jak chciałem fakturkę za usługę, żeby nie było fakturę chciałem przed wykonaniem usługi ale w zamian wyzwiska od tego czy myśli nasz rząd ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@AnonimoweMirkoWyznania: Bait, marnej jakości. Może zadowolisz tym wpisem podrażnione ego wszystkich dzieciaków nienawidzących PiS (oczywiście, to nie znaczy, że pochwalam tę złodziejską ustawę), ale każdy poważny człowiek, który przeanalizował tę ustawę, wie, że jest to niemożliwe. Inaczej - przy podwyżce o 1900 zł jak sugerujesz - znaczyłoby to, że jesteś bardzo majętnym człowiekiem, który zarabia powyżej 30 000 zł miesięcznie.

Przy 10 000 zł miesięcznie według tej nowej ustawy całej daniny
Serghio - @AnonimoweMirkoWyznania: Bait, marnej jakości. Może zadowolisz tym wpisem p...

źródło: comment_1628184131P37ArwrSomnSSPP9QV8qEY.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
@mat888: prawakom nie przemówisz, myślą że jak pracują np w it to są elita, nie, nie są. Poza tym drogie zjeby po Korwinie, to że zarabiacie sporo nie znaczy że później też tak będziecie zarabiali. @srgs przecież można brać fakturę, tylko po co, przecież taniej co nie?
  • Odpowiedz
OP: @Serghio: tak, zarabiam dużo, to nie znaczy, że mam to oddawać za darmo na patusów i stare baby. Nie twierdzę, że moje obliczenia są idealne co do złotówki, ale taki mi wyszło gdy obliczyłem 9% z dochodu (po opodatkowaniu, bo chyba tak ma to działać z tego co czytałem) oraz odjąłem od tego składkę zdrowotną którą płacę teraz (jakieś 340?zł, już nie pamiętam) różnica wyszła właśnie coś około 1.9k.
  • Odpowiedz