Aktywne Wpisy

BlackpillNaCalego +120
#blackpill baba zawsze będzie miała miękkie lądowanie w życiu nie ważne co robiła, czy jest brzydka czy nie zawsze znajdą się miliony kukoldów gotowe podać pomocną dłoń xd
źródło: FB_IMG_1729855295996
Pobierz
Andrzej_Buzdygan +153
Piękny przykład na to jak odsamochodowienie przestrzeni dodaje uroku miastom. Fajnie by było kiedyś doczekać czasów w #warszawa, gdyby np. cały Nowy Świat i Krakowskie Przedmiecie na stałe zostały zamienione w deptak albo Marszałkowska ograniczona tylko do ruchu zbiorkomu. <3
#samochodoza #krakow
#samochodoza #krakow
źródło: image
Pobierz

/components/Button/Button.jsczy/components/Button/index.jsKtóre nazewnictwo pliku i dlaczego?
Łatwiej wyszukać plik po nazwie, nie musisz grzebać w hierarchii plików
Po co jeszcze bardziej rozdrabniać?
@Niegrzeczny_gentleman: Jak ma plik osobny ze stylami, jakimis funkcjami, typami itp to ma to sens. Zawsze warto zrobic katalog
Komentarz usunięty przez autora
A ten plik index.js obok Button.js to największe zło jakie widziałem. Po to react forsuje programowanie funkcyjne żeby takich kwiatków nie robić. export const Button i więcej Ci nie potrzeba.
Bo na 99% zaraz Ci dojdą jakieś style/testy/mocki danych i będziesz miał turbo bałagan. No chyba że robisz projekt na zaliczenie informatyki ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Mając 20 plików .js a 20 folderów to
Piszę w taki sposób od dłuższego czasu, ludzie z mojego otoczenia tak piszą, nikt nie ma z tym większego problemu. I nie klepiemy
źródło: comment_16279170094w33InRIajJPnU2yonYWHA.jpg
Pobierz.component.tsx
.module.scss / .styles.ts
.tests.tsx
Jeszcze typy można by było przerzucić
@Sheppard28: wielka różnica XD Sam Ryan Dahl mówi, że index.js to rak i żałuje, że to wprowdział.
źródło: comment_1627926806tzeiWUmcydDfa9GsEmUChv.jpg
Pobierz@Sheppard28: nie jakiegoś typa tylko twórce Node.js. Koleś chyba wie o czym mówi.
@zackson: w tym przypadku index.ts. Masz mase artow na ten temat w guglu.
@Sheppard28: masę artów i żaden nie mówi jaki problem rozwiązuje bo tak po prostu działa Node.js by design.
Każde ogarnięte IDE ma auto-import i nic nie muszę pisać. Importy w moim projekcie mam zwinięte bo nikt tego nie czyta. IDE samo dodaje i samo usuwa nieużywane.
@Sheppard28: