Aktywne Wpisy

Atreyu +69
Jak utrzymamy trend to w ciągu dwóch lat talerz pierogów +100zł xD
#krakow #heheszki #pasjonaciubogiegozartu #jedzzwykopem
#krakow #heheszki #pasjonaciubogiegozartu #jedzzwykopem
źródło: Zrzut ekranu 2025-10-01 055830
Pobierz
Valorcrest +18
Po cholere te mendy ładują tyle tego ziołowego
źródło: 1000005106
Pobierz

- Szczepieni mogą zachorować, ale chorują rzadziej.
- Szczepieni mogą w wyniku choroby wylądować w szpitalu, lądują tam rzadziej.
- Szczepieni mogą na COVID umrzeć, ale na COVID umierają rzadziej.
- Szczepieni mogą w wyniku szczepionki wylądować w szpitalu, ale lądują tam rzadziej niż nieszczepieni w wyniku choroby.
- Szczepieni mogą w wyniku szczepionki umrzeć, ale umierają znacznie rzadziej niż nieszczepieni w wyniku choroby.
#koronawirus #covid19 #szczepienia
źródło: comment_1627847297zMA4L8t6IrdCMm0ZWF2trm.jpg
Pobierz@maniac777: Co? Szczepionka na grypę zmniejsza szanse na zachorowanie o 50%. Szczepionki na covid 40-90% w zależności jaka szczepionka, i jaki odstęp czasu między kolejnymi dawkami.
@r4do5: Właśnie przyznałeś że szczepionki przeciw COVID są skuteczne i nawet wskazałeś jak bardzo.
A ja chcialem wam tylko przypomniec ze historia produkcji szczepionek ma mnostwo przypadkow kiedy na poczatku dzialaja ale z czasem wychodza rozne faile np ADE.
Dlatego najpierw robi sie badania na zwierzetach i co najmniej 2 letnie na ludziach ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@shogu: Ja chciałbym tylko przypomnieć że szczepionka nie musi być idealna. Musi lepsza od choroby. W Polsce z powodu choroby i tego że
@maniac777: Dobrze, zgadzam się, ale czy to jest powód do zamordyzmu, komunizmu notorycznego łamania prawa i orania gospodarki lockdownami i zmuszania ludzi karami i straszeniem oraz segregacją aby się zaszczepili ??
@maniac777: Ty nie rozumiesz co sie do ciebie pisze, teraz szczepionka wydaje sie dzialac ale za pol roku spowoduje 5X tyle hospitalizacji co covid.
Tak wyglada historia szczepionek CZESTO.
Zawolaj mnie jak z powodu szczepien bedzie widac wieksza liczbe nadmiarowych zgonow niz z powodu epidemii covid :)9
@maniac777: Trupa mam wolac ?