Wpis z mikrobloga

Tak dla przypomnienia:

- Szczepieni mogą zachorować, ale chorują rzadziej.
- Szczepieni mogą w wyniku choroby wylądować w szpitalu, lądują tam rzadziej.
- Szczepieni mogą na COVID umrzeć, ale na COVID umierają rzadziej.
- Szczepieni mogą w wyniku szczepionki wylądować w szpitalu, ale lądują tam rzadziej niż nieszczepieni w wyniku choroby.
- Szczepieni mogą w wyniku szczepionki umrzeć, ale umierają znacznie rzadziej niż nieszczepieni w wyniku choroby.

#koronawirus #covid19 #szczepienia
maniac777 - Tak dla przypomnienia:

- Szczepieni mogą zachorować, ale chorują rzadz...

źródło: comment_1627847297zMA4L8t6IrdCMm0ZWF2trm.jpg

Pobierz
  • 30
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@r4do5: @kotecci: Możecie pytać MZ i/lub w NFZ w trybie dostępu do informacji publicznej. Mogę poinstruować jak to zrobić jeżeli chcecie. Natomiast przypominam że szczepionki mają udowodnioną skuteczność w zapobieganiu chorobie, hospitalizacjom i zgonom.
  • Odpowiedz
szczepionki mają udowodnioną skuteczność w zapobieganiu chorobie, hospitalizacjom i zgonom.

@maniac777: Co? Szczepionka na grypę zmniejsza szanse na zachorowanie o 50%. Szczepionki na covid 40-90% w zależności jaka szczepionka, i jaki odstęp czasu między kolejnymi dawkami.
  • Odpowiedz
Szczepionki na covid 40-90% w zależności jaka szczepionka

@r4do5: Właśnie przyznałeś że szczepionki przeciw COVID są skuteczne i nawet wskazałeś jak bardzo.
  • Odpowiedz
@maniac777: @r4do5: @kotecci:

A ja chcialem wam tylko przypomniec ze historia produkcji szczepionek ma mnostwo przypadkow kiedy na poczatku dzialaja ale z czasem wychodza rozne faile np ADE.

Dlatego najpierw robi sie badania na zwierzetach i co najmniej 2 letnie na ludziach ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@kotecci: Nawet jeżeli z upływem czasu, gdzieś tam w przyszłości skuteczność spadnie do zera to i tak w tym momencie szczepionki zapobiegają chorobie, hospitalizacjom i zgonom i tego nic nie zmieni.
  • Odpowiedz
A ja chcialem wam tylko przypomniec ze historia produkcji szczepionek ma mnostwo przypadkow kiedy na poczatku dzialaja ale z czasem wychodza rozne faile np ADE.

Dlatego najpierw robi sie badania na zwierzetach i co najmniej 2 letnie na ludziach ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@shogu: Ja chciałbym tylko przypomnieć że szczepionka nie musi być idealna. Musi lepsza od choroby. W Polsce z powodu choroby i tego że
  • Odpowiedz
@wrzesien: Wiem, jednak nie piszę tego celowo ograniczając powierzchnię ataku szurów bo mogliby wytoczyć jeden świeży dokument CDC do którego czasem się już branzlują. Nie znam jeszcze wyjaśnienia tego pojedynczego jak na razie fenomenu choć spodziewam się że gdy pojawi się więcej informacji to wyjdzie że w tych wydarzeniach w czasie których dochodziło do infekcji uczestniczyli głównie zaszczepieni i stąd ich nadreprezentacja.
  • Odpowiedz
@kotecci: Nawet jeżeli z upływem czasu, gdzieś tam w przyszłości skuteczność spadnie do zera to i tak w tym momencie szczepionki zapobiegają chorobie, hospitalizacjom i zgonom i tego nic nie zmieni.

@maniac777: Dobrze, zgadzam się, ale czy to jest powód do zamordyzmu, komunizmu notorycznego łamania prawa i orania gospodarki lockdownami i zmuszania ludzi karami i straszeniem oraz segregacją aby się zaszczepili ??
  • Odpowiedz
a chciałbym tylko przypomnieć że szczepionka nie musi być idealna.

@maniac777: Ty nie rozumiesz co sie do ciebie pisze, teraz szczepionka wydaje sie dzialac ale za pol roku spowoduje 5X tyle hospitalizacji co covid.

Tak wyglada historia szczepionek CZESTO.
  • Odpowiedz
@shogu: wg szurow gdy szczepionki byly zatwierdzane do powszechnego uzycia to zaszczepieni mieli umierac stadami juz niedlugo. Potem mieli umierac stadami ale "jeszcze trzeba troche poczekac". Ja na to: ¯\_(ツ)_/¯

Zawolaj mnie jak z powodu szczepien bedzie widac wieksza liczbe nadmiarowych zgonow niz z powodu epidemii covid :)9
  • Odpowiedz