Wpis z mikrobloga

Niedługo zaczynam pracę jako programista, przed pandemią byłem na kilku treningach boksu i mega mi się to spodobało. Czy taki boks w formie amatorskiej może znacząco zmniejszyć moją sprawność intelektualną przez ciosy w głowę? Przyznam szczerze, że dużo bardziej podobały mi się te treningi z lekkimi sparingami, bo można było poczuć tę adrenalinę. Czy ewentualnie polecacie jakieś inne sztuki walki w moim przypadku?

#boks
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@fanklusek: żadnych negatywnych efektów nie poczujesz jesli nie będziesz wychodził poza sparingi i normalne treningi. Jeśli chcesz w ogóle wyeliminować ryzyko to zostaje bjj i ogólnie style chwytane
  • Odpowiedz
@fanklusek: Kup kask, duże rękawice i dobry ochraniacz na zęby. Uważaj też na debili którzy lubią bić słabszych i omijaj ich szeroko. Jak masz mądrego trenera co cię nie rzuci na kozaków to można się w to bawić na zdrowo ;)
  • Odpowiedz
@fanklusek: Jak nie polecisz za ostro to nic ci nie będzie, w amatorkę i zawody lepiej nie idź, bo znam gości, co kilka lat trenują, a już widać różnicę w wypowiadaniu się i ich koncentracji.
  • Odpowiedz