Aktywne Wpisy

Megasuper +19
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
CoDwa +28
Można się nie zgadzać z organizatorami, można mieć do nich żal, ale jutro nie chodzi o nich. Każdy kto się uważa za Polaka powinien jutro być w warszawie. Chodzi o to, czy jeszcze mamy w sobie coś z narodu, czy potrafimy razem stanąć obok siebie i się nie kłócić czy już całkiem daliśmy się urobić uśmiechniętej polsce. Bo jak nie wyjdziemy na ulice, to zaraz sprzedadzą nas za granty, tęczowe flagi i
źródło: 464504256_938742064955249_3657066857326622625_n.jpg
Pobierz

@gtk90: tak, dzień po otwarciu szkół wystrzeliło. Oczywiście to było przez szkoły.
Ale jak??? szczepionka nie chroni przed przenoszeniem wirusa.
@Evies1980: wystrzeliło miesiąc po otwarciu szkół, czyli transmisja wirusa odbyła się trochę wcześniej. Zapytałbym jaki był powód nagłego wzrostu zakażeń skoro nie szkoły, ale chyba nie ma sensu z Tobą dyskutować
źródło: comment_1627464039ZfVlAmou4VOv2u0PDQQrHg.jpg
Pobierz@ZieloneKoloTramwaja: najgorsze są neuropki, które wykopują spamlistami znaleziska na główną
A w znalezisku wyborcza z paywallem i nie da się tego przeczytać XD
Wirus jest tak groźny, że wymagał zamykania ludzi w domach i pałowania ludzi którzy wyszli do sklepu, ale po roku żaden rząd nie zdecydował się na ogólny obowiązek szczepienia bezpieczną i przebadaną szczepionką, która miała wygrać z wirusem
No jak nic politykom zależy na zdrowiu społeczeństwa XD
@pinkfloyd12: Rząd idiotów z pissu swoimi nonsensowymi działaniami dał piekna pożywke do rozwoju wszelkiego rodzaju szuryzmów. Aż zastanawiam się czy to aby nie jest czysty przypadek i niefiltrowana głupota pissowksich funkcjonariuszy ( ͡° ͜ʖ ͡°)
- szczepienie się jest to eksperyment medyczny gdyż żadna szczepionka nie uzyskała do tej pory akredytacji
- doktorzy występujący w TV p-----l@ takie głupoty, aby namówić ludzi do szczepienia
- o spadku zachorowań w Indiach się nie informuje
- o wzroście zakażeń w Izraelu, gdzie prawie każdy jest zaszczepiony, także się nie mówi
- ogólne sianie paniki i chęć podawania osobom
@Furox: Śmiercionkę przyjąłem ( ͡° ͜ʖ ͡°), ale jestem sceptyczny co do lockdownów i maseczek.
1. Możesz mi pokazać pracę naukową, w której znajdę korelację gdzie nosimy maseczki, a gdzie się zarażamy? Większość zarażeń ma miejsce w pracy, szkole oraz w domu (gdzie nikt maski nie nosi), więc taka praca naukowa
@gtk90: oczywiście, że nie ma sensu. Bo ciągle nie odpowiedziałeś na pytanie:
Co do wykresu, zobasz sobie na mój - zachorwania na grypę, w dziwny sposób też zawsze we wrześniu wystrzeliwały -
źródło: comment_1627464386hYvFRYhzcvNjL7fjgWp7uy.jpg
Pobierz@SHOGOKI: jak zwykle mity i niedopowiedzenia:
https://demagog.org.pl/fake_news/sprawdzamy-i-prostujemy-najpopularniejsze-euromity/
tl dr - krzywe banany trafiają do klasy I (jest jeszcze wyższa klasa ekstra), a bardzo krzywe do klasy
- media mainstreamowe TV i radio z trudną do niezauważenia jedyną słuszną narracją,
- największe portale internetowe z newsami robiące to samo,
- eksperci typu Grzesiowski, Simon i reszta towarzystwa, którzy papugują jedną prawdziwą prawdę,
- rząd naszej ukochanej ojczyzny - tutaj ufam, że nic więcej nie trzeba dodawać,
- factcheckerzy i deboonkerzy, którzy stali się wyroczniami i
Jestem przekonany, że po obu stronach ludzie czerpią wiedzę z fb i czytają same nagłówki. Ale oczywiście wypomina się to tylko tym, których poglądy akurat nie są zgodne z waszymi. Tfu
@Evies1980: sorry ale to nie było pytanie do mnie
Szkoda, że wrzuciłeś wykres z jakąś dziwną skalą, mimo to ładnie na nim widać, że grypa przenosi się znacznie wolniej niż covid, szczyt zachorowań w połowie stycznia, a na przełomie września/października jest ich 5 razy mniej. Nie nazwałbym tego wystrzeleniem, na pewno nie przez pogodę, bo we wrześniu jest średnio tylko kilka stopni mniej
źródło: comment_1627465317By0y4CXSavKBsucSswOgxZ.jpg
Pobierz