@Dejwi996: Domyśliłem się ( ͡°͜ʖ͡°) A co do skrzyni do auta do upalania to i tak uważam, że to zależy. Do hot hatcha do upalania to manual, ale coś większego/mocniejszego to i tak bym szedł w automat. Jakieś sportowe sedany, czy coś.
Jak ktoś traktuje auto jak AGD, to automat. Jak ktoś lubi jeździć, to manual.
Sam mam automata, ale tylko dlatego, że w tej konkretnej wersji mojego auta nie było wersji z manualną skrzynią. I to jedyna rzecz, jaka mi w nim przeszkadza. Następnym moim autem będzie Giulia - oczywiście z manualem.
Różnica pomiędzy mną a tobą polega na tym, że ja się nie w--------m w cudze preferencje.
PDK jest OK, o ile lubisz walenie fotelem w plecy. I w korku, kiedy trzeba podjechać o kilka metrów i się zatrzymać, jest chyba drugą najbardziej w---------ą skrzynią po wczesnych DSG. Jak kto lubi.
@JanRouterTrzeci: Nigdy mi nie przeszkadzał manual. Nawet w korku nie jest taki zły jak go malują. Niedługo będę miał samochód z automatem, ale nie sądzę bym miał przez to nabrać nienawiści do manuali.
Myślę, że jak ktoś się uczył jeździć tylko na automacie albo za krótko jeździł manualem (a więc nie nabrał wprawy) to później będzie wiecznie psioczył. Złej baletnicy...
Jeszcze inną kwestią jest to, że komuś może podobać się
@JanRouterTrzeci: Pelna zgoda. Cale zycie przejezdzilem na manualu, jakos przesadnie nie mialczalem, jednak wiedzialem ze nastepne auto to bedzie automat. I jest, kto stoi w korku pod gorke doceni wygode automatu w takich sytuacjach :>
źródło: comment_1626867853MYrJu9qHgJtjYnIePkUrsA.jpg
Pobierzźródło: comment_1626867893BV5ytbYdFVM9VmnOiZD9wD.jpg
PobierzJak ktoś traktuje auto jak AGD, to automat. Jak ktoś lubi jeździć, to manual.
Sam mam automata, ale tylko dlatego, że w tej konkretnej wersji mojego auta nie było wersji z manualną skrzynią. I to jedyna rzecz, jaka mi w nim przeszkadza. Następnym moim autem będzie Giulia - oczywiście z manualem.
Różnica pomiędzy mną a tobą polega na tym, że ja się nie w--------m w cudze preferencje.
PDK jest OK, o ile lubisz walenie fotelem w plecy. I w korku, kiedy trzeba podjechać o kilka metrów i się zatrzymać, jest chyba drugą najbardziej w---------ą skrzynią po wczesnych DSG. Jak kto lubi.
Myślę, że jak ktoś się uczył jeździć tylko na automacie albo za krótko jeździł manualem (a więc nie nabrał wprawy) to później będzie wiecznie psioczył. Złej baletnicy...
Jeszcze inną kwestią jest to, że komuś może podobać się
Cale zycie przejezdzilem na manualu, jakos przesadnie nie mialczalem, jednak wiedzialem ze nastepne auto to bedzie automat. I jest, kto stoi w korku pod gorke doceni wygode automatu w takich sytuacjach :>