Wpis z mikrobloga

@Znowmuszewymyslec:
Witam serdecznie,
Może ktoś kupował nowe #auto i podzieli się jak wyglądało, czy jakiś rabat od katalogowych cen, jak obsługa zakupową.

Sam chcialbym #seat arona, #subaru xv i tego typu.
Fajnie jak byłby to automat.
Qrcze podoba mi się #citroen C4
Dla lepszego zasięgu, może ktoś pracuje #wroclaw
#skoda #volkswagen #samochody #hyundai #kia #peugeot #renault #opel #toyota #mercedes #nissan #suzuki

Ostatnio kupowałem w 16r, chciałem i30, opla astre sprzedał nam Pan w salonie na karkonoskiej lecz wszystko zepsuła Pani od kredytów, skończyło się na zakupie Seata Leona, więc jak widać to co chce nie zawsze się kończy tym co kupię.
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Znowmuszewymyslec: Idziesz do salonu ze swoją gotową konfiguracją, albo konfigurujesz na miejscu ze sprzedawcą. Negocjujesz rabat (zależnie od marki i modelu od 0% do 25% około). Podpisujesz umowę zamówienia auta. Czekasz aż auto będzie dostępne. Odbierasz auto i podpisujesz protokół odbioru auta.

Ewentualnie jak finansujesz to przed odbiorem podpisujesz umowę leasingową/kredytową.
  • Odpowiedz
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 2
@Znowmuszewymyslec: zrób konfigurację i pisz po salonach w Polsce i kup tam gdzie dadzą największy rabat albo kup coś na wyprzedażach - szczególnie w przypadku takich samochodów można zajebisty rabat dostać
  • Odpowiedz
xv i tego typu.

@Znowmuszewymyslec: Akurat ten samochod jest dosc slaby, ale przy zakupie jest spory plus. Nie ma konfiguratorow, wybiersza tylko wersje i kolor, zwykle jest w ciagu tygodnia do odbioru (chyba, ze musza zamowic to jestes tak samo w dupie).
  • Odpowiedz
@Znowmuszewymyslec: Citroen jest z PSA. Dostałem w maju fajny rabat na 208 w najwyższej wersji i w stosunku do obecnej katologowej ok. 95k kupiłem za 83.
Doradca wyśle Ci kilka ofert i się decyduj. Moje auto było już zarejestrowane przez salon więc deFacto jestem drugim właścicielem, ale wydane było oczywiscie z magazynu nówek, 3km przejechane.

Dzwoń do handlowca i niech sypie ofertami a nie pytaj na wypoku :).
  • Odpowiedz
@MobrayOswaldo:
Dłuższa historia z 308
Szukałem też roczne z licytacji bankowych i trafiłem na taki przypadek i pojechaliśmy do salonów po Wrocławiu.
W Seacie, najlepsze jak usłyszałem od Pani z salonu, że ona leasingu konsumenckiego nie robiła i aby zrobić samemu przez internet ( witki mi opadly i wyszedłem) czas oczekiwania 4 m-ce, a na miejscu tylko silnik 1.0
Wracając, zajechaliśmy do peugeot (tak aby ślubna usiadła, bo godziny oględzin z licytacji pokrywa
  • Odpowiedz