Aktywne Wpisy
Mamy Polaka na Harvardzie! Natalia Siwek, polska studentka, w piątek poszła spać około 22, a wyniki miały być ogłoszone o 1 w nocy. Obudziła się, zobaczyła maila zaczynającego się od "Gratulujemy!" i była w szoku. Na naszym blogu udostępniamy wywiad z nią - pierwszą Polką na tej prestiżowej uczelni!
Wywiad z Natalią Siwek - Blog MakeWay.pl
Natalia to aktywistka społeczna i laureatka Olimpiady przedmiotowej. Pomaga rówieśnikom, organizując debaty ONZ, gdzie uczą się
Wywiad z Natalią Siwek - Blog MakeWay.pl
Natalia to aktywistka społeczna i laureatka Olimpiady przedmiotowej. Pomaga rówieśnikom, organizując debaty ONZ, gdzie uczą się
kam1l +124
Pamietam jak w 2015 kupowałem mieszkanie i mi tu ludzie pisali, że kupuje na górce.
Piękna to była górka, nie zapomnę jej nigdy. A kredyt za tamto mieszkanie dawno spłacon.
#nieruchomosci #kredythipoteczny
Piękna to była górka, nie zapomnę jej nigdy. A kredyt za tamto mieszkanie dawno spłacon.
#nieruchomosci #kredythipoteczny
Mapka prof. Filipiaka
#lekarz #medycyna #mapy #ciekawostki
Boże co za bantustan Europy...
- pisowcy mówią wprost: niech jadą
- 2 000 000 000zł na tvp zamiast na onkologię czy walkę z powikłaniami po covidzie
a teraz wciskają ciemnotę, że troszczą się o moje zdrowie :DDDD
1. Anatomia pogromca maturzystów. Na pierwszym roku kujesz wszystko na pamięć w 3 językach (polski, angielski, łacina) i naprawdę bardzo szczegółowo. Tylko po to, żeby w kolejnych latach i tak omawiać układ po układzie :) Dla niezorientowanych - anatomia mówi tylko co gdzie jest, a jak to działa to już fizjologia. Na niektórych uczelniach kolokwia
2. Nie wypowiem się, przeszedłem tą ścieżkę, nigdy nie byłem fanem biochemii. Jest to jednak zupełnie inna biochemia niż chemia organiczna która jest na studiach biol/chem. (chodzi mi, że z innej strony)
3. Ja akurat ze stomatologii więc egzaminy
nawet w 2010 miała więcej lekarzy niż Niemcy
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_and_dependencies_by_number_of_physicians
Sądzę że mapa na 10tyś lepiej przedstawia problem dostępności dla danego lekarza, jeszcze lepsza by była mapa na 100 osób, dla Janusza z telewizji by wtedy coś dotarło.
@kasin: Jeśli tam zdobywa się tytuł w taki sam sposób, jak na Ukrainie, to studziłbym zapał.
Inna sprawa jest ze lekarz na Bialorusi pewnie ma dostep do narzedzi jak w Indiach, podczas gdy w Niemczech wachlarz mozliwosci jest zdecydowanie wiekszy. Zreszta, Bialorusini pewnie za kolnierz nie wylewaja a mocny alkohol znacznie wyniszcza organizm.
PS: Life expetancy dla Niemiec to prawie 81 lat, podczas gdy dla Bialorusi 74.
Paskudne nazwisko się chłopu trafiło xD
@unfolding: @kasin: Nie wiem jak wyglądają studia medyczne na Białorusi, ale korupcja jest nieporównywalnie niższa niż na Ukrainie i nie radzę dawać łapówek komukolwiek, bo to się może źle skończyć. Na Ukrainie to standard. Słowo klucz to: ZSRR. Ukraińska i białoruska SRR miały być zapleczem szpitalnym w inwazji na zgniły zachód.
Komentarz usunięty przez autora
Komentarz usunięty przez autora