Aktywne Wpisy
lord-nihilus +456
Jarek_P +355
Pół roku temu pisałem tutaj o tym, jak to kupiłem sobie przewody zasilające nie na aliexpress, tylko od polskiego dystrybutora, sprzedającego legalnie. W skrócie: kupiony przewód komputerowy mający według opisu wytrzymywać 16A miał w sobie dwa cieniutkie druciki z miedziowanego żelaza i brak przewodu ochronnego, jego używanie zaś było realnym jechaniem po bandzie w zakresie zagrożenia zarówno porażeniem, jak i pożarowego.
Obiecałem wtedy że nie odpuszczę, pociągnę sprawę dalej. I cóż... pociągnąłem.
Obiecałem wtedy że nie odpuszczę, pociągnę sprawę dalej. I cóż... pociągnąłem.
#ciekawostki #motoryzacja #elektromobilnosc
Baterie z pewnością można zutylizować, pytanie jednak jaki ślad węglowy taka utulizacja zostawi. Do tego oczywiście dochodzi kwestia zbudowania i utrzymania infrastruktury stacji ładowań, samego wytworzenia energii elektrycznej, przesyłu.
@banan11: takbyło.jpg xD
1. Te samochody to chińskie elektryczne mikroauta marki KANDI K10 oraz wieksze auta KANDI K11
2. Są w kolorze chińskiego car sharingu PANG DA, dostępnego lokalnie, we wschodnich Chinach. W tle widzimy typowy chiński
To fejk mordo, serio uwierzyłeś jakiemuś typowi na LinkedIn? XD
Flota jest z Szanghaju: http://shanghai.ist/2019/04/25/hundreds-of-electric-cars-rust-away-at-shared-car-graveyard-in-hangzhou/