Wpis z mikrobloga

Jak to jest, że jedziemy samochodem przez polskę. Zachód kraju, mili, kulturalni ludzie. Zapytać o drogę? Zawsze doradzą, podpowiedzą albo w razie czego powiedzą gdzie zapytać o drogę.
Widać ogólnie, że ludzie są po prostu zadowoleni z życia, spędzają czas z dziećmi. Normalna rodzina.
I wtedy wchodzi on, wschód kraju, Mijacie kraków i zaczyna się. Pytasz o drogę młodego chłopaka: EEE MADKA KTÓRĘDY NA RZESZÓW? - ŁO SYNEK TO TRZEBA BY WÓJTA ZAPYTAĆ BO ON JAKO JEDYNY WYJECHAŁ ZE WSI.

Dzieci jak w krajach 3 świata, brudne, zaniedbane. I to wszystko w środku cywilizowanej europy.
Co 2 człowiek palec w nosie i szuka tam szczęścia, zdanie bez rzucenia bluzgi to zdanie stracone. To się powinno zaorać i oddać ukrainie, bo i tak pożytku nie ma. Zwłaszcza podkarpacie. Jeżeli ktoś mówi, że tam został chociaż jeden normalny człowiek, to nigdy tam nie był.
A potem ci ludzie decydują o losach kraju. Ludzie którzy czytać i pisać nie potrafią
#polska #podkarpacie #lubelskie #podlasie #rzeszow #lublin #krakow #bekazpodludzi #bekazprawakow
  • 31
@winsxspl: nie tylko.
Idziesz do sklepu. Na polska A - rodziny z dziećmi. Polska B - 9 rano, a tam już ktoś z harnasiem stoi. I to najczęściej nie stary pijak 45+, tylko ktoś młody. Mentalność zwierząt
@Krejziismylife: Wszedłem na profil, żeby zobaczyć z kim mam do czynienia. Akurat wydała mi się zabawna ta odpowiedź, nawet nie czytałem czego dotyczyła ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Nie traktuj tego w sposób, że się nie zgadzam z tym co napisałeś. Natomiast nie rozumiem tego przekonania, że ludzie na wschodzie są niezadowoleni z życia. Sam jestem mega zadowolonym mieszkańcem podkarpacia i moi znajo... a no tak, nazwałeś mnie
@Krejziismylife: może w powiatach. Rzeszów jest normalnym rozwijającym się miastem. A podkarpacka młodzież z gmin i dziur wyjeżdża studiować do Krakowa, Poznania czy Warszawy xd o wiele gorzej wygląda lubelskie czy powiaty w Małopolsce
@kenshin985: tak zgadza się, autostradami jeżdżę szybko, a w miejscach gdzie jest niebezpieczeństwo jak człowiek czyli wie, że może ktoś mi wybiec pod koła.
Kultura jazdy na wschodzie to całkiem wyższa szkoła jazdy. Wpychanie sie na autostradach pod maskę - klasyka na wschodzie
@Krejziismylife ulala.. Jak Ty mi strasznie pocisnąłeś... Przestań tak pisać bo się jeszcze załamię XDD a tak serio to marny troll z ciebie przegrywie. Próbujesz robić gównoburze pod różnymi tagami ale ci nie wychodzi i wtedy wyzywasz innych. Nawet do zwykłego trolowania się nie nadajesz xD