Wpis z mikrobloga

@MarioMAX: Mieszkałem w domu z rekuperacją i bez. W tym co będę budował będzie rekuperacja zdecydowanie polecam dla komfortu, jeżeli dobrze zrobiona i dobrze dobrana moc rekuperatora to bardzo ją docenisz.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 2
@Sc3eaM: Rury skrzynki anemostaty itp 8200zł plus rekuperator 5000zł czyli 13200zł. Do tego też mam GWC, czyli kilka rur 50mb pod ziemią na -1,2m. Wszystko sam robię.
  • Odpowiedz
@MarioMAX: klatka schodowa niezabezpieczona :P (edit w sumie to moze byc po prostu brak stropu/otwarcie do koalenicy)
na oko to dom ma jakies 150m2, przy tej powierzchni 13k to niezła cena, ale pewnie reku o sredniej wydajnosci. Pamiętaj wymieniac filtry ;-)
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@kubapolice: 2500zł za rury z PE-Flex, dojdzie jeszcze przepustnica z słownikiem za ok 600zł i gwc jest wkopane razem z przewodem od przyłącza wodnego.
  • Odpowiedz
@MarioMAX: moje odczucia co do rekuperacji? Jeśli budujesz dom szczelny jak termos, to rekuperacja jest obowiązkowa. Ja z niej zrezygnowałem. Słyszałem też opinie, że na zachodzie w domach jednorodzinnych mało kto ją montuje. Nie wiem ile w tym prawdy.
  • Odpowiedz