Wpis z mikrobloga

Tymczasem w siedzibie CDPR:

- Ty, Adam, słyszałeś coś o nadchodzącej 'biggest update yet'? Jason Schreier pisał do mnie czy potwierdzam. Mówi, że ludzie na internetach już szampany chłodzą...
- Marcin, ale oni chyba nie mówią o tej małej reklamie na facebooku z okazji powrotu gry do PSstore...? Przecież chyba każdy zrozumiał, że to chodziło o naprawę gry na konsole, gdzie przebudowaliśmy kod od nowa, żeby działało jako tako... Chyba nikt nie oczekuje, że na dniach ma wyjść nowy patch/dlc!
- A ten testing branch co wleciał? Ludzie piszą, że jest ogromnych rozmiarów i w ogóle?
- A bo odkryliśmy bug w formacie plików audio, który przy pewnych ustawieniach sprawiał, że źle działało audio i środkowy kanał dźwięku. Trzeba było przekompilować wszystkie wersje dubbingowe i je reuploadować. Ale to kolejna naprawa drobnego bugu występującego u niewielkiego procentu graczy... To nie oznacza żadnych duży zmian w grze...
- To idź i ty się tłumacz, bo ludzie piszą, że pociąg hajpu dał sygnał do odjazdu. Ja p------e.

#cyberpunk2077
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@pan_warell: Bez przesady, tacy głupi to nie są. xD Według mnie to jest próba zdobycia klientów wśród tych, którzy nie interesują się za bardzo cyklem życia (w tym przypadku stagnacją) gry i chętnie zagrają jak gra się rozbuduje, dojdą fajne nowe rzeczy i zostaną poprawione bugi. I zapewne tak celuje marketing CDP. Myślisz, że ktoś zweryfikuje co wprowadziły patche do 1.23 włącznie? Nie, pewnie klient gdzieś wbrew woli przeczytał, że
  • Odpowiedz
Widziałem tą reklamę xD taki wielki patch miał być, myślę super może w końcu gra grywalna, napis "sprawdź co się zmieniło" klikam w reklamę by się dowiedzieć co dodali aby spełnić obietnice które nam dali. I co? I nic. XD od razu sklep by kupić grę, 0 informacji że coś się zmieniło, na kij takie reklamy robić...
  • Odpowiedz