@luczyk A nawet jeśli nie wygra to co to zmieni? Znasz innego zawodnika który w tym roku miał większy wpływ na zespół niż Messi na Barcelonę lub Argentyne, bo ja nie
@rozjuszony_przecinek: Jack Grealish w Aston Villi. Nie no, tak poważnie to niech dostaje tę Złotą Piłkę co roku. To i tak tylko plebiscyt popularności. Uważam jednak, że wpływ Messiego na zespół nie zawsze był w pozytywnym kontekście. To w głównej mierze wina Barcelony, ale jednak.
Chciałbyś aby Szczęsny umiał tak bronić nogami, jak ten obrońca
@TenTypZez: Nie ma takiego czegoś jak dobre bronienie nogami, takie coś to ostateczność w grze bramkarza. Broni się rękoma. Nawet tutaj widzisz, że obrońca "tak dobrze bronił nogami", że wybił piłkę pod nogi Messiego.
@luczyk mówimy o powaznych zespołach. Trochę bawi mnie argument o tym plebiscycie popularności. Bo tak się składa ze najlepsi gracze są najbardziej popularni więc to też coś znaczy. Gdyby złotą piłkę przyznawano za najlepszego piłkarza który chodzi po boiskach to od ponad 10 lat nieprzerwanie zdobywał by ją Messi. Ale że są inne kryteria to jest jak jest
@korni007: nawet sam komentator TVP (bardzo zakochany w piłce południowoamerykańskiej) przyznał że poziom i intensywność tego turnieju są znacznie mniejsze niż równoległego Euro
Mam taki pomysł, żeby budować odwrotnie: chodnik i droga dla rowerów poziomo, płasko, bez obniżeń, a na jezdni co posesję robić podjazd i zjazd dla samochodów. Oczywiście łagodny, żeby sobie zawieszeń nie popsuły! ( ͡°͜ʖ͡°) #pedalarze #rower #szosa #polskiedrogi
#mecz #pilkanozna #ekstraklasaboners (pasuje)
Nie no, tak poważnie to niech dostaje tę Złotą Piłkę co roku. To i tak tylko plebiscyt popularności.
Uważam jednak, że wpływ Messiego na zespół nie zawsze był w pozytywnym kontekście. To w głównej mierze wina Barcelony, ale jednak.
@TenTypZez: Nie ma takiego czegoś jak dobre bronienie nogami, takie coś to ostateczność w grze bramkarza. Broni się rękoma.
Nawet tutaj widzisz, że obrońca "tak dobrze bronił nogami", że wybił piłkę pod nogi Messiego.
@luczyk mówimy o powaznych zespołach.
Trochę bawi mnie argument o tym plebiscycie popularności. Bo tak się składa ze najlepsi gracze są najbardziej popularni więc to też coś znaczy. Gdyby złotą piłkę przyznawano za najlepszego piłkarza który chodzi po boiskach to od ponad 10 lat nieprzerwanie zdobywał by ją Messi. Ale że są inne kryteria to jest jak jest
przyznał że poziom i intensywność tego turnieju są znacznie mniejsze niż równoległego Euro