Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 3029
Byłem wczoraj około 00 zobaczyć nad jeziorem. Wchodzę sobie na pomost i widzę kątem oka, że coś na nim leży. Zaswiecilem latarka, a tam klapki, lekko wilgotna koszulka i spodenki. Wokół żadnych namiotów, aut, nikogo w domkach. Jedynie możliwe że z wioski ktoś przyszedł się kąpać, bo mają 5 min z buta. Zadzwoniłem zgłosić na wszelki wypadek na straż, ale powiedzieli, że żadnych zgłoszeń zaginięcia nie mieli, więc wróciłem i poszedłem spać.

Godzinę temu byłem zobaczyć, czy ktoś może zabral te rzeczy, ale leżą nadal. Wątpię, żeby ktoś w pośpiechu zapomniał chyba nowych klapek, koszulki i spodenek, myślę, że zorientowałby się, że wraca w gaciach i na boso. Ciekawe czy na dniach ktoś wypłynie.

#ratownictwo #strazpozarna #woda #creepy
Pobierz Patri295 - Byłem wczoraj około 00 zobaczyć nad jeziorem. Wchodzę sobie na pomost i wi...
źródło: comment_1625487059zghGmfH5horvd6IZ8CB8dV.jpg
  • 109
@Patri295: Mógł zapomnieć bo miał rzeczy na przebranie żeby nie wracać w mokrych.
@salvador5000: Niekoniecznie, ktos mogl doplynac do brzegu ale nie majac sil zostal na nim czekajac na pomoc albo odpoczywajac, ktos mogl doplynac do jakiegos stromego nasypu po ktorym nie wejdzie i trzymac sie jakiejs galezi czekajac na pomoc, ale jak kogos wciagnie pod wode to po tych kilkunastu minutach to juz wyciagaja trupa
@Patri295: przypomniałeś mi, na którejś z greckich wysp, bodajże na Zakynthos widziałem, na kawałku skalistego wybrzeża, na kamieniu leżała sobie kupka ubrań jakiejś niedużej dziewczynki: buty, bluzka i spodenki. Nie wiem, czy to była podpucha lokalesów, takie memento dla turystów, czy faktyczny dowód tragedii, która się tam wydarzyła, ale faktem jest, że gdy się mijało tą skałę, to zwykle tak jakoś rozmowy milkły, nikt też przez cały pobyt tamże tych ubranek