Aktywne Wpisy
Fanatyk_Wedkarstwa +3014
Jak tam wykopki sie bawicie na pisowskim portalu?
Srpóbujcie napisać znane hasło składające się z 8 gwiazdek ( ͡° ͜ʖ ͡°) W sensie - napiszecie 5 gwiazdek, spacja i 3 gwiazki.
Efekt: ****
NIE MA OBRAŻANIA PARTII XD #polityka
Srpóbujcie napisać znane hasło składające się z 8 gwiazdek ( ͡° ͜ʖ ͡°) W sensie - napiszecie 5 gwiazdek, spacja i 3 gwiazki.
Efekt: ****
NIE MA OBRAŻANIA PARTII XD #polityka
wykop +33
Wykopowicze,
dzięki za pierwszy wspólny dzień na nowym Wykopie. Po porannym rozbiegu serwis działa znacznie sprawniej. W ciągu dzisiejszego dnia wprowadziliśmy szereg zmian w zakresie optymalizacyjnych, w kolejnym kroku będziemy poprawiać problemy pomigracyjne (czarne listy, brakujące dane).
Śledzimy też feedback i uwagi od Was, w szczególności dziękujemy za te konstruktywne jak chociażby: link: https://wykop.pl/link/6986725/robie-liste-rzeczy-ktore-wedlug-mnie-trzeba-poprawic-w-wykopie-2-0 czy link: https://wykop.pl/wpis/70061595/to-jeszcze-uzytkownicy-zrobia-testy-rozpisza-bledy. Wśród najczęściej pojawiających się dzisiaj uwag, zidentyfikowaliśmy kwestię wyraźniejszego oddzielnia wpisów i komentarzy. Pierwszą zmianę
dzięki za pierwszy wspólny dzień na nowym Wykopie. Po porannym rozbiegu serwis działa znacznie sprawniej. W ciągu dzisiejszego dnia wprowadziliśmy szereg zmian w zakresie optymalizacyjnych, w kolejnym kroku będziemy poprawiać problemy pomigracyjne (czarne listy, brakujące dane).
Śledzimy też feedback i uwagi od Was, w szczególności dziękujemy za te konstruktywne jak chociażby: link: https://wykop.pl/link/6986725/robie-liste-rzeczy-ktore-wedlug-mnie-trzeba-poprawic-w-wykopie-2-0 czy link: https://wykop.pl/wpis/70061595/to-jeszcze-uzytkownicy-zrobia-testy-rozpisza-bledy. Wśród najczęściej pojawiających się dzisiaj uwag, zidentyfikowaliśmy kwestię wyraźniejszego oddzielnia wpisów i komentarzy. Pierwszą zmianę
Zanim #!$%@? o tym ze na pic rel jest pusty chodnik to pamiętaj, ze pusta droga nie uprawnia do przekraczania prędkości.
@DrumBass: Zawsze, ale to zawsze mam bekę z wykopków, co mają tak silne "argumenty", że muszą zmyślać bajeczki by je wzmocnić.
@reddin A dla głównemu rowerzyście wypoku chciałbym przedstawić 33 art. KD.
"rowerzysta ma obowiązek korzystać z drogi dla rowerów jeżeli jest ona wyznaczona dla kierunku w którym się porusza.",
Oraz to, że
@xBARTEXx: Ach te bajeczki dla porannej polucji. Teraz ładnie przeproś: https://www.google.pl/maps/@54.6275149,18.4967536,3a,75y,225.18h,100.68t/data=!3m6!1e1!3m4!1sOO305VGRUZ3PZXRM-15MDQ!2e0!7i13312!8i6656
@malinq: Dla ciebie to musi być znak, co nie? Zdrowy rozsądek polak zostawia w domu i bez znakozy sobie nie poradzi, albo właśnie wyjedzie na drogę i będzie się dziwił, że tamując ruch jazdą 30 czy ile na godzinę, ludzie za nim się irytują- bo przecież ŁUN JEDZIE, niczym pojazd uprzywilejowany, a każdy z tyłu ma się dostosować do roszczeniowego pedalarza i jego jazdy <50km/h
50km/h < 90km/h mozna jechać chodnikiem, jak osoba picrel, z rigczem, a Ty bezpodstawnie płaczesz, bo musisz sie pokazać na jezdni. XD
@DiggerMeat: Jak wsiadasz do samochodziku to obniż rurki w kroku, bo cię w jajeczka cisną i cię żółć z krwią za kierownicą zalewa.
Wg tej tabelki tiry powodują 800 wypadków, prawie równo o POLOWE mniej niż rowerzyści. W wypadkach z udzialem rowerzystów ginie 130 osob a w wypadkach tirowców niewiele mniej - 110 osob. Ladna różnica na NIEKORZYŚĆ CIĘŻARÓWEK.
Idziemy dalej. Nie jest napisane kto zabił tylko ile osób zginęło/było rannych. Skoro nie ma szczegółowych statystyk to logika zakłada, że z reguły rowerzysta ginie/jest ranny w
Komentarz usunięty przez moderatora
Ty wklejasz te odpowiedzi? Brzmią tak samo od poprzedniego wpisu.
Chodnik w tym wypadku jest dla pieszych, jak i rowerzystów, i taka jazda JEST ZGODNA Z PRZEPISAMI, bo limit prędkości na asfalcie to 90km/h. I powiesz mi może, że jakiś gość może jechać turystycznym rowerkiem po chodniku, który jest względnie prosty, a Ty swoim terenowym, z grafenową, pozłacaną ramą, amortyzatorami za miliony nie możesz, bo Ci się nagle zniszczy? Od
Nic tu nie widzę w tej statystyce na niekorzyść ciężarówek biorąc pod uwagę:
- ilość przejechanych kilometrów
- czas uczestniczenia w ruchu drogowym
- ilość ciężarówek
Jeśli uwzględnić te dane wyszłoby pewnie (strzelam, bo nie chce mi się liczyć i szukać statystyk) że ciężarówka jest kilkusetkrotnie bezpieczniejszym użytkownikiem dróg.
@DiggerMeat: Już temat siodełka raz poruszałeś.
@tellet: traktory na chodniki xD
@diogene: Nie blokuję ruchu. Jak chcesz to daj znać jak będziesz nad morzem, pojadę tak samo a ty zadzwoń na policję, zobaczymy czy mocno będą się z ciebie śmiali. Ja poczekam.
@DiggerMeat: na brak argumentów średnio działa wyciąganie rzeczy kompletnie nie powiązanych z tematem z życia oponenta. Tzn działa - na ludzi którzy głosują na pis xd
@reddin i tym oto pięknym argumentum ad personam dziękuję za dyskusję, czuję się wygrany w tej rozmowie. Dobranoc.
@krokz: To gdzie ten przepis o obowiązkowych odblaskach na kołach? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@krokz: Dlaczego kłamiesz? Na dole scr.
Jak się dobrze przyjrzysz to zobaczysz. Tylko trzeba chcieć a nie złośliwie zakładać, że nie mam i kłamać.
@Euphor: Wzruszyła mnie twoja historia, daj sobie samochodzik w awatar i będzie komplet.
A może ty słyszałeś o tym że nie można jechać na dwóch pasach jednocześnie, więc nawet wyprzedzając rowerzyste powinno się wjechać w całości na przeciwległy pas ruchu a potem wjechać z powrotem, jeśli nie
Masz wyrazie w statystykach napisane, ze ciezarowki zabijaja wiecej ludzi w wypadkach ktore powodują to wymyslasz jakieś ilosci przejechanych kilometrów i czas uczestniczenia w ruchu (stanie w korku tez sie liczy?) zeby bylo korzystniej.
Masz gdzies staty odnosnie ilosci rowerów i dmc>3.5 t i tego pozostałego uczestniczenia czasu w ruchu czy to tylko twoje wydaje mi sie?
Kolejna sprawa: i