Wpis z mikrobloga

Chciałem tylko pozdrowić rowerowego dzbana, który potrafi dyskusję zamknąć usuwając komentarze i blokując wszystkich. Przed chwilą miał 60 komentarzy normalnych ludzi, którzy próbowali mu powiedzieć jak jest, a teraz zostały tylko te które mu przyznają rację xD chłopie Ty sie chyba w chowie klatkowym uchowałeś xD @reddin pozdro 600 #rower #szosa
źródło: comment_1625388078fGDBWbbq6EfSMTG2Rw3u4w.jpg
  • 266
@malinq no to będę jechał po jezdni mimo że kilku debili prawie się o mnie otarło mimo że mam coś ścieżkopodobnego obok. XD Kolejna ameba. Zimą za gnoja też sobie uszy odmrażałeś na złość mamie? XD
@DiggerMeat: No jeżeli tak bardzo boisz się samochodów ze wolisz się telepać po kostce to proszę bardzo. Jak Ci dzieciak wybiegnie pod koła to zobaczysz co to ograniczone zaufanie.

Zanim #!$%@? o tym ze na pic rel jest pusty chodnik to pamiętaj, ze pusta droga nie uprawnia do przekraczania prędkości.
prawda jest taka ze zamiast jezdzic to huhasz na rower xDDD i #!$%@? z tego jest ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@DrumBass: Zawsze, ale to zawsze mam bekę z wykopków, co mają tak silne "argumenty", że muszą zmyślać bajeczki by je wzmocnić.
@reddin: Jaki tu jest victim shaming to ja #!$%@?. Rowerzyści źli bo głupi kierowca może ich jebnąć jeżdżąc nieprzepisowo. Samochody na chodniki bo ktoś może wymusić pierwszeństwo XD
Najlepszym argumentem tego gościa jest fakt, że jak połamie się, to auto ma OC i blachy, a on będzie jeździł drogą i ...uj. A rozmowa momentami przypomina wklejanie kwestii o: OC i blachach, mam prawo i będę tak jeździł, ...

@reddin A dla głównemu rowerzyście wypoku chciałbym przedstawić 33 art. KD.
"rowerzysta ma obowiązek korzystać z drogi dla rowerów jeżeli jest ona wyznaczona dla kierunku w którym się porusza.",
Oraz to, że
tylko, że tam nie było ścieżki

@malinq: Dla ciebie to musi być znak, co nie? Zdrowy rozsądek polak zostawia w domu i bez znakozy sobie nie poradzi, albo właśnie wyjedzie na drogę i będzie się dziwił, że tamując ruch jazdą 30 czy ile na godzinę, ludzie za nim się irytują- bo przecież ŁUN JEDZIE, niczym pojazd uprzywilejowany, a każdy z tyłu ma się dostosować do roszczeniowego pedalarza i jego jazdy <50km/h
@xBARTEXx: @DiggerMeat: Chodnik jest dla pieszych. Jazda chodnikiem jest niewygodna, niezgodna z przepisami oraz może narażać na straty w mieniu. Jeżdżę po jezdni, jeździłem i będę jeździł, bo rower to pojazd.
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@wezsepigulke: no mam, widzialem, dlatego pytam, sląd wiesz?
Wg tej tabelki tiry powodują 800 wypadków, prawie równo o POLOWE mniej niż rowerzyści. W wypadkach z udzialem rowerzystów ginie 130 osob a w wypadkach tirowców niewiele mniej - 110 osob. Ladna różnica na NIEKORZYŚĆ CIĘŻARÓWEK.
Idziemy dalej. Nie jest napisane kto zabił tylko ile osób zginęło/było rannych. Skoro nie ma szczegółowych statystyk to logika zakłada, że z reguły rowerzysta ginie/jest ranny w
@reddin XD
Ty wklejasz te odpowiedzi? Brzmią tak samo od poprzedniego wpisu.
Chodnik w tym wypadku jest dla pieszych, jak i rowerzystów, i taka jazda JEST ZGODNA Z PRZEPISAMI, bo limit prędkości na asfalcie to 90km/h. I powiesz mi może, że jakiś gość może jechać turystycznym rowerkiem po chodniku, który jest względnie prosty, a Ty swoim terenowym, z grafenową, pozłacaną ramą, amortyzatorami za miliony nie możesz, bo Ci się nagle zniszczy? Od
@reddin: faktycznie nie masz czasu na każdy gówno komentarz tak spieszysz się tłumaczyć mogłem posłuchać rady kolegów i od razu cie na czarno wrzucić majster xd
@xBARTEXx: Nie jadę rowerem MTB ¯\_(ツ)_/¯ a wolę jechać jezdnią, bo rower to pojazd i jest mi wygodniej i jest to zgodne z przepisami. Problem jest jednak w zachowaniu tych co mają oc, badania,. tablice i prawo jazdy ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@jos Co za różnica kto ginie? Życie to życie. Na skutek błędu ktoś je traci. Niewiele zmienia czy sprawca czy ofiara, problem jest.

Nic tu nie widzę w tej statystyce na niekorzyść ciężarówek biorąc pod uwagę:
- ilość przejechanych kilometrów
- czas uczestniczenia w ruchu drogowym
- ilość ciężarówek

Jeśli uwzględnić te dane wyszłoby pewnie (strzelam, bo nie chce mi się liczyć i szukać statystyk) że ciężarówka jest kilkusetkrotnie bezpieczniejszym użytkownikiem dróg.
Dla ciebie to musi być znak, co nie? Zdrowy rozsądek polak zostawia w domu i bez znakozy sobie nie poradzi, albo właśnie wyjedzie na drogę i będzie się dziwił, że tamując ruch jazdą 30 czy ile na godzinę, ludzie za nim się irytują- bo przecież ŁUN JEDZIE, niczym pojazd uprzywilejowany, a każdy z tyłu ma się dostosować do roszczeniowego pedalarza i jego jazdy <50km/h

@tellet: traktory na chodniki xD
na razie to ty jęczysz że jesteś biedny uciskany tylko dlatego że jeździsz jak pi**a i blokujesz ruch

@diogene: Nie blokuję ruchu. Jak chcesz to daj znać jak będziesz nad morzem, pojadę tak samo a ty zadzwoń na policję, zobaczymy czy mocno będą się z ciebie śmiali. Ja poczekam.
czy ja coś mówię o przekraczaniu prędkości? No zapomniałem że pisze z pedalarzem i w dodatku ćpunem więc twoje zdanie mnie obchodzi tyle co tęcza ślepe dziecko XD

@DiggerMeat: na brak argumentów średnio działa wyciąganie rzeczy kompletnie nie powiązanych z tematem z życia oponenta. Tzn działa - na ludzi którzy głosują na pis xd
@reddin: Napisałem, chodziło mi o odblask tylni, ja powtorze po raz kolejny, gdzie masz ten dzwonek skoro tak skrupulatnie przestrzegasz przepisy? Jesteś zwykłym pajacem i tyle, który myśli ze kupi rower i mu wsyztsko wolno
O kurde, patrze na twoje odpowiedzi w tym watku i nie wierze ze masz wiecej jak 15 lat.

@Euphor: Wzruszyła mnie twoja historia, daj sobie samochodzik w awatar i będzie komplet.
@ladzinsky: W czym te komentarze miały racje? Że tam była droga rowerowa? Że kazali mi łamać prawo i jechać po chodniku bo ktoś tam kiedyś przeczytał przepisy wybiórczo i że można jechać jak jest wyższa prędkość dozwolona?

A może ty słyszałeś o tym że nie można jechać na dwóch pasach jednocześnie, więc nawet wyprzedzając rowerzyste powinno się wjechać w całości na przeciwległy pas ruchu a potem wjechać z powrotem, jeśli nie
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@wezsepigulke: ciężarówka jest bezpieczniejszym użytkownikiem ale dla kierowcy. Nie dla innych.
Masz wyrazie w statystykach napisane, ze ciezarowki zabijaja wiecej ludzi w wypadkach ktore powodują to wymyslasz jakieś ilosci przejechanych kilometrów i czas uczestniczenia w ruchu (stanie w korku tez sie liczy?) zeby bylo korzystniej.
Masz gdzies staty odnosnie ilosci rowerów i dmc>3.5 t i tego pozostałego uczestniczenia czasu w ruchu czy to tylko twoje wydaje mi sie?
Kolejna sprawa: i